Kraliçe Elizabeth'in doğum günü kutlaması iptal edildi

Kraliçe Elizabeth'in doğum günü kutlaması iptal edildi

Tam 67 yıldır tahtta oturan 21 Nisan 1923 doğumlu İngiltere Kraliçesi II.Elizabeth’in her yıl haziran ayında askeri resmi geçit töreniyle yapılan ‘Trooping the Colour’ adlı doğum günü etkinliği koronavirüs salgını nedeniyle bu sene gerçekleşmeyecek

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in her yıl geleneksel olduğu üzere haziran ayında askeri resmi geçit töreniyle yapılan ‘Trooping the Colour’ adlı doğum günü etkinliği, salgın nedeniyle bu yıl yapılamayacak. Buckingham Sarayı, Kraliçe'nin 94'üncü yaş günü kutlaması için başka alternatifleri de gözden geçiriyor.

 

Buckingham Sarayı’ndan yapılan açıklamada, “Hükümetin tavsiyesiyle Trooping the Colour adlı Kraliçe’nin Doğum Günü Geçidi, geleneksel şekilde yapılamayacak. Bir dizi başka seçenekler de gözden geçirilmektedir” denildi. Geçen hafta, Kraliçe’nin geleneksel bahçe partisi ve planlanan ziyaretlerinin de iptal edildiği duyurulmuştu.

 

 

21 Nisan 1923 doğumlu olan Kraliçe için her yıl haziran ayında İngiltere’nin başkenti Londra’da Trooping the Colour etkinliği yapılıyor. Etkinlikte, Britanya ve Milletler Topluluğu ordu alayları tarafından sergilenen bir askeri tören sergileniyor. 67 yıldır tahtta oturan Kraliçe II. Elizabeth ülkenin tahtta en uzun süre oturan monarkı unvanını taşıyor.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.