Kulüpler Birliği’nden yabancı kuralı açıklaması: “3 kulüp hariç hepsi…”

Kulüpler Birliği’nden yabancı kuralı açıklaması: “3 kulüp hariç hepsi…”

Beşiktaş Kulübü ve Kulüpler Birliği Başkanı Fikret Orman, Süper Lig’de yabancı oyuncu kuralının değişmeyeceğini, gelecek sezon da aynı şekilde devam etmesini istediklerini açıkladı.

Maslak’ta yapılan Kulüpler Birliği Toplantısı’nın ardından Fikret Orman açıklamalarda bulundu. Yabancı kuralının gelecek sezon da aynı şekilde devam etmesi gerektiğini söyleyen Orman, 2019-2020 sezonunda kontratları devam eden yabancı futbolcuların olması nedeniyle sistemin aynı şekilde devam etmesi gerektiğini söyledi.

Fikret Orman ayrıca, yerli oyuncu teşviği sisteminin TFF ile görüşüleceğini belirtti. Orman, üç kulübün haricinde tüm takımların mevcut sistemde devam edilmesi yönünde görüş bildirdiğini söyledi. 2-3 kulübün ise yabancı kuralının kademeli olarak önce 10, daha sonra da 8’e düşmesini istediğini açıkladı. Öte yandan kulüpler, artılı sistem değil, sınır neyse ona göre devam edilmesi gerektiğini, Kulüpler Birliği Başkanı olarak kendisinin de yabancı sınırının aynı şekilde devam etmesi, yerli oyuncuya teşviğin artırılması gerektiğini söyledi.

Yabancı oyuncu sınırlaması ile ilgili TFF ile görüşeceklerini söyleyen Fikret Orman, son kararı federasyonun vereceğini ifade etti.

KAYSERİSPOR VE ANKARAGÜCÜ’NDEN ‘YABANCI KURALI’ AÇIKLAMASI

Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı ve Kayserispor Kulübü Başkanı Erol  Bedir, sezon sonunda sarı kırmızılı kulüpte 3 yabancı futbolcunun kalacağını belirterek, buna rağmen mevcut durumun revize edilmesi, altyapının teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner ise, Süper Lig’in marka değerinin önemli olduğunu, ne kadar tanınmış yabancı oyuncu getirilirse ligin değerinin de O seviyede arttığını kaydetti. Yiğiner konuşmasının devamında, yabancı futbolcu sınırlamasının fayda sağlamayacağını, 14 yabancı oyuncu ile devam edilebileceğini söyledi.

Altyapıya daha fazla önem verilmesi gerektiğini söyleyen Yiğiner, bu sistemle ne kadar çok yerli futbolcu oynatılırsa o kadar teşvik olacağını, zorlamanın olmadığını, isteyenin 1-2 yabancı oyuncu oynatabileceğini belirtti. ‘Herkes ayağını yorganına göre uzatmalı’ diyen Yiğiner, kulüplerin borçlanmadığını, borç ödediğini söyledi.

AHMET AĞAOĞLU: “KONTENJAN 8’E ÇEKİLMELİ”

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, yabancı sınırının kademeli olarak düşürülmesi ve 8’e indirilmesi gerektiğini söyledi. Ağaoğlu, kulüplerin borç batağında olduğunu, transfer edilen futbolcuların maliyeti ile, gönderilen futbolcuların maliyeti arasında fark olduğunu söyledi. 

ANTALYASPOR KULÜBÜ BAŞKANI ALİ ŞAFAKTAN AÇIKLAMA

Yabancı oyuncu konusunda alınacak herhangi bir sınırlama kararının Anadolu kulüplerini zayıflatacağını belirten Ali Şafak, takımlar arasındaki rekabetçi ortamın azalacağını, kadroların sayısal anlamda daha da daralacağını söyledi. Sınırlama getirilmesi halinde bazı futbolcuların kendi yerlerini garanti olarak göreceğini söyleyen Ali Şafak, performans geliştirme motivasyonun da düşebileceğini aktardı. Ali Şafak ayrıca, yabancı sınırlaması getirilmesi halinde, Türk takımlarının, Avrupa takımları karşısında gücünün daha da zayıflayacağını, bir üst lige yükselen takımların ligde tutunmasının daha zor hale geleceğini, transfer konusunda da sıkıntılar yaşayacağını açıladı.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.