'Kuzey Kore deneme tesislerini Mayıs Ayında kapatacak'

'Kuzey Kore deneme tesislerini Mayıs Ayında kapatacak'

Kuzey ve Güney Kore arasında, Kore Yarımadası’ndaki nükleer silahlardan arınma zirvesinin ardından, Mayıs ayında deneme tesislerinin kapatılacağı açıklandı

Kuzey ve Güney Kore arasında, Kore Yarımadası’ndaki nükleer silahlardan arınma zirvesinin ardından, ilk açıklama Güney Kore Başkanlığı tarafından yapıldı. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un tarafından nükleer deneme tesislerinin Mayıs ayı başında kapatılması yönünde vaatler verildiği söylenen açıklamada, kapanışa uluslararası gazeteci ve gözlemcilerinin de davet edileceği ifade edildi. 

 

‘Mayıs ayında kapatılacak’
Kuzey Kore tarafından nükleere deneme tesisisin Mayıs ayında kapatılacağı Güney Kore Başkanlığı tarafından duyuruldu. Cuma günü Kuzey Kore ve Güney Kore liderleri Kore Yarımadası’nın nükleer silahlardan arındırılması için tarihi bir adım atmıştı. 60 milyon insanın hayatını kaybettiği savaş sürecinin ardından iki lider sınırları geçerek barışı duyurmuştu. 


Kuzey Kore’den açıklama yapılmadı
Atılan ilk adımların ardından ilk açıklama Güney Kore Başkanlık Sözcüsü Yoon Young-Chan’dan geldi.  Açıklamada deneme tesislerinin Mayıs ayı içerisinde kapatılacağı söylendi. Kuzey Kore’den ise konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 


1953’ten bu yana atılan en somut adım
ABD Başkanı Trump’ın ise Cumartesi günü, yaptığı açıklamada, Kore Yarımadası’nın silahsızlandırılması için Kuzey Kore lideriyle görüşme yapacağı belirtildi. 1953 yılından bu yana ilk kez Kim tarafından Güney Kore’ye atılan adımın düşmanlıkların sona ermesi için yapılan en somut adım olduğu uluslararası arenada da dile getirildi. 

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.