Kuzey Kore'den şok saldırı

Kuzey Kore'den şok saldırı

Washington dünya çapında milyarlarca dolarlık zarara yol açan yazılım için doğrudan Kuzey Kore'yi suçladı, Reuters açıklamayı 03.04'te dünyaya duyurdu. WannaCry'ın etkilediği 150 ülke arasında Türkiye de bulunuyor.

Amerika Birleşik Devletleri, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 150 ülkede 300 binden fazla bilgisayarı etkileyen fidye yazılımı WannaCry'ın siber saldırılarından “Kuzey Kore'nin doğrudan sorumlu olduğunu” bildirdi.

Söz konusu Yazılım dünya genelinde hastaneler, şirketler ve bankaları etkilemiş; milyarlarca dolar zarara uğratmıştı. ABD Başkanı Donald Trump'ın danışmanı Thomas Bossert, Wall Street Journal gazetesindeki makalesinde WannaCry saldırısının arkasında Kuzey Kore'nin olduğunu yazdı.

-ABD FİDYE YAZILIMIYLA İLGİLİ İLK DEFA KUZEY KORE'Yİ SUÇLADI-

Bossert'in açıklamasıyla ABD bu fidye yazılımıyla ilgili ilk defa Kuzey Kore'yi suçlamış oldu.  Trump'ın ulusal güvenlik danışmanlığını yapan Bossert, iddiaların “güvenilir kaynaklara” dayandığını ifade etti ve İngiltere ile Microsoft şirketinin de siber saldırıdan Kuzey Kore yönetimini sorumlu tuttuğunu söyledi.

Mayıs ayında Microsoft'un işletim sistemi Windows yüklü bilgisayarlara düzenlenen siber saldırıda bilgisayarlardaki veriler kilitlenip şifrelenmiş, verilerin yeniden yüklenebilmesi için de fidye talep edilmişti. Fidyelerin 300 ila 600 bin dolar değerindeki Bitcoin'lerle ödenmesi isteniyordu.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.