Leydi Trump FETÖ bağlantılı okulu ziyaret etti

Leydi Trump FETÖ bağlantılı okulu ziyaret etti

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump, FETÖ ile bağlantılı olduğu ABD’nin Oklahoma eyaletinde bulunan “Dove School of Discovery” isimli bir okulu ziyaret etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın eşi MelaniaTrump, ABD’nin Oklahoma eyaletinde bulunan 'Dove School of Discovery' isimli bir okulu ziyaret etti.

Melania Trump bu ziyaretini Twitter hesabı üzerinden duyururken Oklahoma’nın Tulsa kentinde bulunan bu okulun FETÖ’yle bağlantılı olduğu biliniyor.

4 Mart Pazartesi günü Melania Trump’ın Twitter hesabından paylaşılan gönderide şu ibareler yer alıyor:

melanie-siyasetcafe.jpg

'Bugün beni ağırlayan Tulsa’daki DOVE School of Discovery öğretmenlerine, yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür ederim. Orada harika işler başarılıyor! Eğitimin sadece akademik bilgi değil, güçlü karakter ve değer duygularının ne denli ehemmiyetli olduğunu da içermesi oldukça önemli. 

OKULUN FETÖ BAĞLANTISI BİLİNİYOR

Melania Trump’ın ziyaret ettiği, bahsi geçen 'DOVE School of Discovery' isimli okulun FETÖ’yle bağlantılı olduğu birkaç farklı kaynakta ifade ediliyor. FETÖ’nün faaliyetlerinin küresel ölçekte araştırılması için Türkiye Cumhuriyeti tarafından tutulan Amsterdam & Partners LLP isimli uluslararası hukuk firmasının hazırladığı bir çalışmada ilgili okula rastlanabiliyor.

2017 yılında basımı yapılan 'Empire of Deceit' başlıklı çalışmada 'DOVE School of Discovery' isimli okulun FETÖ’ye ait 'sözleşmeli okullar' arasında gösterildiği görülüyor.

ABD’de 'sözleşmeli okullar'ın yarı otonoma devlet okulları konumunda olduğu için bu okullar kamuya ayrılan fonlardan da faydalanabiliyor. Eyaletle veya okulun bulunduğu bölgeyle yapılan bir sözleşme ile sözleşmenin tarafı olan organizasyon, okulun nasıl yönetileceğini ve öğrencilerin başarısının neye göre ölçüleceğini belirleyebiliyor.

FETÖ ÜÇ OKULDAN 11.5 MİLYON DOLAR GELİR ELDE EDİYOR

Odatv’den Mertcan Yılmaz’ın haberine göre, Tulsa’daki 'DOVE School of Discovery' isimli okuldan ne kadar gelir elde edildiğine dair bir kayda rastlanmasa da Oklahoma’daki üç sözleşmeli okuldan FETÖ’nün toplamda 11.5 milyon doların üzerinde gelir elde ettiği Amsterdam & Partners LLP tarafından hazırlanan raporda belirtiliyor. Bu ilgili okulların sözleşmelerini elinde tutan kuruluş raporda FETÖ’nün bağlantılı bir kuruluşu olduğu belirtilen ve Cosmos Foundation olarak da bilinen Harmony Public Schools isimli organizasyon.

FİNANSAL KAYITLARDAKİ DÜZENSİZLİKLER DİKKATLERİ ÜZERİNE ÇKETİ

Amsterdam &Partners LLPtarafından hazırlanan raporda Oklahoma’da 'DOVE School of Discovery' dışında iki okulun daha FETÖ ile bağlantısına vurgu yapılmış. Bunların isimleri “Dove Science Academy' ve 'Dove Science Academy Elementary' olarak belirtiliyor. Bu iki okulun finansal kayıtlarındaki düzensizlikler ise 2016 yılında bölgede tartışma yaratmış.

KAMU FONLARINDAN 175 BİN DOLAR YARDIMI ALDI

2002 yılında Dove sözleşmeli okullarını kurduğu belirtilen Sky Foundation isimli vakfın kamu fonlarından 175 bin doları okulları işletme sözleşmelerini elinde bulunduran Harmony Public Schools’un düzenlediği bir bilim fuarına harcadığı tespit edilmiş. Ancak Dove okullarından hiçbir öğrencinin bu bilim fuarına katılmadığı ortaya çıkmış.

ABD’lilerin verdiği vergilerden 175 bin doların Dove okullarının bulunduğu eyaletin dışında gerçekleşen bir bilim fuarındaki yarışmaya sponsor olmak için harcanmış olması ve bu fuara Dove okullarından herhangi bir öğrencinin katılmamış olması haliyle oldukça tepki toplamış.

ABD’DE FETÖ BAĞLANTILI 140 OKUL TESPİT EDİLDİ

ABD’deki FETÖ bağlantılı okulların listelendiği ve listenin aralıklarla güncellendiği bir internet sayfasında Nisan 2017 itibariyle 156 FETÖ bağlantılı okulun ABD’de faaliyette olduğu belirtiliyor.

Burada Oklahoma söz konusu olduğunda sunulan listede ufak farklılıklar yer alıyor. Ancak “DOVE School of Discovery” isimli Melania Trump’ın ziyaret ettiği okul “Discovery School of Tulsa” olarak burada da belirtilmiş.

Son olarak ilgili okula Anadolu Ajansı’nın 27 Temmuz 2016 tarihli “FETÖ'nün ABD'deki okul ağı” başlıklı haberde de rastlamak mümkün. “Tulsa Discovery Okulu” ismiyle haberde yer verilen bu okulun ABD'deki 140 civarındaki FETÖ bağlantılı sözleşmeli okulun arasında yer aldığı ifade ediliyor.

SİYASETCAFE.COM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.