Libya'da çalışan 3 Türk vatandaşı kaçırıldı

Libya'da çalışan 3 Türk vatandaşı kaçırıldı

Türk İnşaat şirketi Enka, Libya'da üç Türk çalışanının kaçırıldığını bildirdi. Libyalı kaynaklar ise daha önce bölgede üç Türk ve bir Alman'ın kaybolduğunu belirtmişti.

İstanbul merkezli inşaat şirketi Enka tarafından yapılan yazılı açıklamada Bugün (3 Kasım 2017) öğle saatlerinde, Libya’da, 2’si geçici görevle ülkede bulunan personelimiz olmak üzere 3 vatandaşımız, şantiye dışında seyahat halindeyken kimliği belirsiz kişiler tarafından kaçırılmıştır. 

Açıklamada, Enka’nın konuyu Türk ve Libya makamlarıyla yakın temas halinde, yakından takip ettiği belirtildi.

Daha evvel AFP'ye konuşan Libyalı bir güvenlik yetkilisi, Enka için çalışan bir Türk mühendis ve iki teknisyen ile Alman şirketi Siemens'de görevli bir Alman mühendisin elektrik santrali ile Ubari Havalimanı arasında kaybolduğunu söyledi.

İsminin açıklanmaması şartıyla açıklamada bulunan yetkili, "Şu aşamada, bir kaçırmadan söz edemeyiz” diyerek soruşturmanın devam ettiğini söylemişti.

Ubari, başkent Trablus'un bin kilometre kadar güneyinde bulunuyor.

2011 senesinde Libya'nın lideri Muammer Kaddafi'nin devrilmesinden beri ülkede istikrar sağlanamadı. Libya'nın birçok bölgesi silahlı milislerin denetiminde bulunuyor.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.