Libya’da Vattiye Hava Üssü’ne saldırı! Bazı sistemler hasar gördü!

Libya’da Vattiye Hava Üssü’ne saldırı! Bazı sistemler hasar gördü!

Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi, Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait Vatiyye Üssü'ne yapılan saldırıda, bazı sistemlerin hasar gördüğünü açıkladı.

Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne ait Vatiyye Hava Üssü’ne yönelik hava saldırısı sonucu bazı sistemlerde hasar meydana gelirken, Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi, “Saldırı darbeci Hafter’in ve dış güçlerin istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesini göstermektedir. Bu müdahaleler devam ettikçe, darbeci Hafter’e destek açıkça sürdükçe istikrarsızlık ve çatışma ortamı beslenecektir. Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir” dedi.

 

VATİYYE HAVA ÜSSÜ'NE SALDIRI

Bazı basın yayın organlarında Libya’daki Vatiyye Hava Üssü’ne yönelik saldırı gerçekleştirildiğine dair haberler yer aldı.

Konuya ilişkin Milli Savunma Bakanlığı yetkilisi, Ulusal Mutabakat Hükümeti’ne ait Vatiyye Üssü’ne yapılan saldırıda, bazı sistemlerde hasar meydana geldiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

SALDIRIYI HAFTER YAPTI

“Saldırı darbeci Hafter’in ve dış güçlerin istikrarsızlık ortamını devam ettirme iradesini göstermektedir. Bu müdahaleler devam ettikçe, darbeci Hafter’e destek açıkça sürdükçe istikrarsızlık ve çatışma ortamı beslenecektir. Barış ve istikrarın temini için bölgedeki faaliyetler devam etmektedir.”

 

saldiri-018.jpg


NE YAŞANMIŞTI?

Reuters, dün gece Libya’da kimliği belirsiz savaş uçaklarının, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçlerinin Türkiye’nin desteğiyle yakın zamanda kontrolünü yeniden ele geçirdiği Vatiyye Hava Üssü’nü bombaladıklarını bildirdi.

Halife Hafter liderliğindeki Libya Ulusal Ordusu (LUO) adlı silahlı örgüte yakın bir kaynak, bombardımanın ‘kimliği belirsiz uçaklar’ tarafından gerçekleştirildiğini belirtti. Üssün yakınlarındaki Zintan şehri sakinlerinden biri ise üs yakınlarından gelen patlama sesleri duyulduğunu söyledi.

Saldırının Mısır’a ait savaş uçakları tarafından gerçekleştirildiği iddia edildi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.