Lucescu Karadağ maçı öncesinde konuştu

Lucescu Karadağ maçı öncesinde konuştu

A Milli Takım teknik direktörü Lucescu, Karadağ ile oynanacak hazırlık maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı ve önemli açıklamalar yaptı.

Milli Takımın geleceğini şekillendirdiklerini, yeniden dizayn ettiklerini söyleyen Lucescu sabırlı olunmasını yeni bir jenerasyon ile yola çıktıklarını ifade etti.

Lucescu genç oyunculardan kurulu bir takım olduklarını bunun dezavantajlarının da fazla olduğunu fakat sabırlı olunması halinde ilerisi için büyük bir adım olacağını söyledi.

İşte Lucescu’nun açıklamalarından öne çıkanlar;

"Daha iyiyiz tabii ki. Ne kadar az konuşursak o kadar iyi. Çalışmak lazım. Çalışıyorum ve bazı şeyleri değiştirmeye uğraşıyorum. 10 tecrübeli, 1 tane gençle oynamak biraz daha kolay. 5 genç ve diğer futbolcularla birlikte bir şeyler yaratmak kolay olmuyor."

"Bu arada ben Burak ve Caner gibi tecrübeli oyuncuları bırakmadım. Onları almayacağım anlamına gelmiyor. 5-6 yılı göz önüne almak gerek. 5-6 yıl birlikte oynayabilecek bir takım düşünüyorum. Tabii ki tecrübeli oyunculara ihtiyacım var."

"Milli Takım’a yardımı olacaksa tecrübeli oyuncuları oynayacağımız maçlarda tabii ki takıma alacağım. Yeni oyun organizasyonu benim için önemli. Oynamak istediğimiz oyunun tercümesi önemli. Dünyada ve Avrupa’da eğer sonuç elde etmek istiyorsak, oyunu kontrol etmemiz ve üstünlüğümüzü kurmamız lazım."

"Mehmet Topal, Selçuk, Gökhan, Hasan… Tecrübeli oyuncular örnek davranışlara sahip, milli takımda oynamak isteyen oyuncular. Bu oyunculardan memnunum. Benim için önemli olan bütün oyuncuların milli takıma gelmek istemesini sağlamak. Bu isteklerini ortaya çıkarmak benim için çok önemli."

"Yeterli zamanım yok ama sonuç almak lazım. 1 sene içinde çok iyi bir ekip kurmam lazım. Bunu elimde olan oyuncu grubuyla yapmam gerekiyor. Bütün arzum ve isteğimle, seyircilerin istediği grubu ortaya çıkarmak istiyorum. En çok istediğim bunu yapmak ve başarmak. Elbette kolay değil. Kulüpler, kendi seyircilerine sahip.

Milli Takım ise 80 milyonu kapsıyor. Dışarıdaki oyuncular bunu içeride pek  fazla hissedemiyor. Eğer sabrımız olursa, çok iyi bir ekip olacağımıza eminim. Romanya’da Dinamo Bükreş’te, İtalya’da, Ukrayna’da bunu hep yaptım. Yeterli tecrübem var. Basın, seyirci ve herkesin desteği olursa ve sabırlı olunursa bu olur. Herkes şampiyonaya hazırlanmış durumda. Seyircilerin baskısını anlıyorum."

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.