Maduro’dan Türkiye banka hesabı talimatı

Maduro’dan Türkiye banka hesabı talimatı

Venezuela'da Nicolas Maduro yönetiminin 50'den fazla şirkete Rusya, Türkiye, Çin ve Hindistan'da banka hesapları açmaları yönünde çağrıda bulundu.

Venezuela Devlet Balkanı Maduro yönetiminden yetkililer ile şirket temsilcileri arasında gerçekleştirilen bir toplantıda konunun gündeme geldiği belirtilen haberde, "Maliye Bakanlığı bu ülkelerde nasıl banka hesabı açılabileceğini öğretmek adına bilgilendirme toplantıları düzenlemeyi planlıyor" deniyor.

Ülke merkezli şirketlerin uluslararası ödemelerini bu ülkelerde açacakları banka hesapları üzerinden yaparak yaptırımların etrafından dolaşmaları tavsiye ediliyor.

ABD YAPTIRIMLARI NEDNEİYLE ZOR DURUMDA

Venezuela ekonomisi ABD'nin katı yaptırımlarının da etkisiyle derin bir kriz içerisinde. Ülkede en temel gıda ve temizlik malzemelerine dahi erişim enflasyonun yüzde 360 bine ulaşmasıyla birçok Venezuelalı için imkânsız hale gelmiş durumda.

Bloomberg haberinde, şirketlerin iktidarı zor duruma düşürmek adına üretimi yavaşlatması halinde hükümetin gerekli adımları atarak söz konusu firmaları cezalandıracağı uyarısının da yapıldığı aktarılıyor.

'DAHA FAZLA ZAM YAPMAYIN'

Venezuela Ulusal Meclis Başkanı Juan Guaido kendisini geçici Devlet Başkanı olarak ilan ettikten sonra ABD dahil çok sayıda ülke Guaido'yu Venezuela'nın resmi lideri olarak tanısa da, ordunun desteğini de arkasına alan Maduro hükümeti devlet mekanizmasının kontrolünü elinde tutmaya devam ediyor.

Yine Türkiye, Rusya, Hindistan ve Çin ise Maduro hükümetini desteklemeye devam ediyor ve ABD ile diğer Batılı ülkelerine Venezuela'nın iç işlerine karışmama çağrısı yapıyor.

TÜRKİYE’YE ZOR ZAMANDA PARA GÖNDERMİŞTİ

Venezuela hükümeti 2018'de 900 milyon dolar değerinde altını rafine edilmesi için Türkiye'ye göndermişti. Hindistan ise ABD yaptırımlarının ardından Venezuela'nın en büyük petrol alıcısı konumuna yükseldi. Rusya da zor durumda olan Venezuela ekonomisine borç vererek destek olmaya sürdürüyor.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.