Mafya babası Dimitar Zhelyazkov, Bulgaristan’a iade edildi

Mafya babası Dimitar Zhelyazkov, Bulgaristan’a iade edildi

Kırmızı bültenle aranan Bulgar mafya babası İstanbul'da yakalanmıştı! Zhelyazkov, Bulgaristan'dan gelen görevlilere teslim edildi.

İstanbul’da tutuklanan mafya babası Dimitar Zhelyazkov, Bulgaristan’dan gelen görevlilere teslim edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "İlgili birimlerimiz nezdinde iade süreciyle ilgili gerekli çalışmalar tamamlanan şahıs, 15 Şubat 2019 tarihinde İstanbul Atatürk Havalimanı'nda İnterpol-Europol Şube Müdürlüğü personelimiz refakatinde Bulgaristan'dan gelen görevlilere teslim edildi" ifadeleri kullanıldı.

Silahlı saldırı, çıkar amaçlı organize suç örgütüne üye olmak ve kundaklama suçlarından Bulgaristan adli makamlarınca kırmızı bültenle aranan Dimitar Zhelyazkov’un 4 Ağustos 2018’de Bakırköy’de bir otele giriş yaparken yanındaki 6 Bulgar ve bir çifte vatandaş olmak üzere 7 kişiyle yakalandığı açıklandı.

Açıklamada, Türk Polis Teşkilatının, huzur ve güvenliği sağlamak amacıyla ülke genelinde yürüttüğü suçla mücadele faaliyetlerin yanı sıra, bölgesel ve uluslararası polis iş birliği faaliyetleri kapsamında yürütülen çalışmaları da yasal sınırlar içerisindeki görev, yetki ve sorumluluklara bağlı kalarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tavizsiz şekilde sürdürmeye devam edeceği belirtildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.