Mahkemeye “kanlı gömlek” başvurusu

Mahkemeye “kanlı gömlek” başvurusu

Ünlü şarkıcı Sıla’nın darp ettiği iddiasıyla yargılanan oyuncu Ahmet Kural’ın avukatı Sıla’nın olay günü üzerinde olduğu iddia edilen kanlı gömleğin inceleme yapılmadan müştekiye teslim edildiğini söyleyerek inceleme talep etti.

Ünlü oyuncu Ahmet Kural’ın, şarkıcı Sıla’yı darp ettiği iddialarına ilişkin dava dosyasında yeni bir gelişme yaşandı Ahmet Kural’ın avukatları Ahmet Kurutluoğlu ve Sibel Aydın, davanın görüldüğü İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ne Sıla’nın olay günü giydiği kanlı gömleğin incelenmeden geri verildiğine ilişkin dilekçe sunarak ilgili gömleğin incelenmesini talep etti.

SILA’NIN AVUKATI KANLI GÖMLEĞİN İADESİNİ İSTEDİ

İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’ne Ahmet Kural’ın avukatlarınca sunulan dilekçede Sıla Gençoğlu’nun avukatının duruşmada, “Her ne kadar dilekçemizin ekinde müştekinin darp gördüğü sırada, üzerinden bulunan kıyafetlerin gördüğü darbın etkisi dolayısıyla yırtıldığından, dosyada delil olarak bulunması için sunmuş isek de adli emanette bulunmasına ve incelemesine gerek bulunmadığından darp hususunda doktor raporunun ve fotoğrafların darba esas teşkil ettiğinden bu delillerin esas alınmasını talep ediyoruz” şeklinde konuştuğunu ve gömleğin teslimini talep ettikleri belirtildi.

TALEP EDİLEN GÖMLEK MÜŞTEKİYE İADE EDİLDİ

Ahmet Kural’ın avukatlarınca mahkemeye sunulan dilekçenin ardından, müştekinin büyük bir telaşla ve daha savcılık incelemesi yapılmadan kanlı ve yırtık olduğu iddia edilen gömleği aynı gün iade aldığı aktarıldı. Kural’ın avukatları gömleğin yırtık, kanlı ya da bazı şahitlerin ifade ettiği gibi düğmelerinin kopuk olup olmadığına ilişkin bir bilgi olmadığını da ekledi.

AYNI GÖMLEK OLUP OLMADIĞI BELİRLENMELİ

Bu gömleğe ilişkin bir fotoğrafın müşteki avukatı tarafından savcılığa sunulduğu ifade edilen Kural’ın avukatının verdiği dilekçede, görüntüsü sunulan gömleğin olay günündeki gömlek olup olmadığına ilişkin bilginin net olmadığı aktarıldı. Dilekçede ayrıca gömleğin o gömlek olması durumunda savcılıktan iade alınma nedeninin belirlenmesi gerektiği vurgulandı.

GÖMLEK İNCELENDİ Mİ?

Kural’ın avukatları davanın mahkemesinden soruşturmayı yürüten ve iddianameyi hazırlayan savcılığa müzakere yazılarak beyaz gömlek üzerinde inceleme yapılıp yapılmadığının ve eğer inceleme yapıldıysa gömlekteki kanın kime ait olduğuna dair test yapılıp yapılmadığını sorulmasını talep etti. Avukatlar ayrıca gömlekte inceleme yapılmadıysa neden yapılmadığının savcılığa sorulmasını da istedi.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.