Mahsa Amini protestoları sonuç verdi: İran'da ahlak polisi kaldırıldı

Mahsa Amini protestoları sonuç verdi: İran'da ahlak polisi kaldırıldı

İran'da 13 Eylül'de ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan sonra ölen Mahsa Amini'nin ardından başlayan protesto gösterileri devam ederken bugün İran'da sıcak bir gelişme yaşandı.

İran'ın başkenti Tahran’da 22 yaşındaki Mahsa Amini’nin ahlak polisi tarafından gözaltına alındıktan üç gün sonra hayatını kaybetmesiyle ülke genelinde başlayan protestolar ve rejimin protestoculara sert müdahalesi sürerken, toplumun taleplerinin son günlerde yönetim tarafından incelendiği bildirilmişti.

ISNA haber ajansının aktardığına göre, son olarak İran’da Başsavcı, "Ahlak polisinin yargıyla bir ilgisi" yok diyerek lağvedildiğini açıkladı.

 

TAHRAN YÖNETİMİ DÜN AÇIKLAMA YAPMIŞTI


Tahran yönetimi geçtiğimiz gün 43 yıllık zorunlu başörtüsüne karşı serbestlik talepleri karşısında düzenleme yapılacağını açıklamıştı.

Halkla İletişim Merkezi Başkanı Ahmed Salihi “Toplumda yetkililere iletilen başörtüsü özgürlüğü talepleri var” derken, İran Genel Başsavcısı Muhammed Cafer Muntazeri de Devrim Yüksek Konseyi’nin başörtüsü konusu üzerinde çalıştığını ve 15 güne kadar sonucun açıklanacağını söylemişti.


Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.