Mars'a tek yönlü bilet seferleri hayali suya düştü

Mars'a tek yönlü bilet seferleri hayali suya düştü

Mars'a tek yönlü yolculuk projesi sunan Mars One Vakfına bağlı "Mars One Ventures" şirketi iflasını açıkladı.

Mars'a tek yönlü yolculuk projesi sunan Mars One Vakfına bağlı "Mars One Ventures" şirketi iflasını açıkladı. Mars One Vakfı’na bağlı olarak Hollanda'da 2011 yılında kurulmuştu.

İnsanlara Mars’a tek yönlü bilet vaatleri veren Mars One Projesi insan yaşamı için uygun şartların oluşturulacağı gezegende kalıcı bir yaşam kurma misyonunu gerçekleştirmek için 2013 yılında başvuruları kabul etmeye başlamıştı.

Proje, 2023 yılında başlamak üzere her iki yılda bir dört kişilik gruplar halinde toplam 24 kişiyi Mars'a götürmeyi planlıyordu. Fakat işler istedikleri gibi yürümemiş olsa gerek şirket hedef tarihi sürekli yeniledi, en son 2031 olarak karar kılınmıştı.

Şirketin en büyük vaadi ise var olan teknoloji ile bunu yapabileceği idi..

Mars One Projesi'nde çalışmak için kısa bir sürede farklı ülkelerden 200 bin insanın başvurdu ve ilk koloniyi kurmanın maliyetinin 6 milyar dolar olacağı açıklandı.

Hollanda'da bir yapım şirketi ise, Mars'a gidecek ilk insanların seçim sürecini dünya televizyonlarına canlı yayınlayacaktı.

Fakat 15 Ocak 2019 tarihinde İsveç'in Basel kentindeki bir mahkemenin şirketin iflas kararını verdiği Avrupa basınında bomba gibi patladı, vakfın kurucularından Bas Lansdorp'ın bunun borsaya bildirilen bölüm olduğunu, organizasyonu düzenleyen vakfın iflas etmediğini, vakıf için başka bir finansör aradığını açıkladığını belirtse de kafalarda bir sürü soru işaretleri belirdi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.