McDonald's'ta yasak ilişki şoku: Kovuldu!

McDonald's'ta yasak ilişki şoku: Kovuldu!

Ünü tüm dünyaya mal olmuş fast food zincirinin genel müdürü Steve Easterbrook büyük bir skandala bulaştı. Easterbrook’un, bir şirket çalışanıyla ilişki yaşaması nedeniyle işten çıkarıldığı bildirildi.

McDonald's Genel Müdürü Steve Easterbrook’un, bir şirket çalışanıyla ilişki yaşaması ona pahalıya mal oldu. ABD merkezli yemek zincirinin yetkilileri, ilişkinin karşılıklı rızaya dayalı olduğunu açıkladı, ancak Easterbrook'un şirket politikasını ihlâl ettiğini belirtti.

 

 

 

Easterbrook şirket çalışanlarına yolladığı e-postada ilişkiyi doğruladı ve hatasını kabul etti. Bunun sonrasında yönetim kurulu, kararı oylama sonucu aldı. 52 yaşındaki bekâr iş insanı, "Şirketin değerleri göz önüne alındığında, işten ayrılmam gerektiği konusunda yönetim kuruluyla aynı fikirdeyim" dedi.

 

 

 

İngiliz kökenli Steve Easterbrook firmada 1993 yılında Londra'da müdür pozisyonunda çalışmaya başladı. 2011 yılında başka bir şirkette çalışmak üzere şirketten ayrıldı. Ardından Asya yemekleri sunan zincir restorana geçti.

 

 

 

2013 yılında McDonald's'a dönerek şirketin İngiltere ve Kuzey Avrupa sorumlusu oldu. 2015 yılında şirkete CEO olarak atandı.

 

 

 

YERİNE GELECEK KİŞİ BELLİ OLDU

Easterbrook 2018 yılında yıllık 15,9 milyon dolar maaş alıyordu. Bu maaşın, orta seviyedeki bir şirket çalışanın maaşından 2 bin 124 kat fazla olduğu biliniyor. Easterbrook'un koltuğuna şirketin ABD sorumlusu Chris Kempczinski getirilecek.

 

 

Kempczinski yayımladığı yazılı açıklamada Easterbrook'a katkıları için teşekkür etti, "Beni McDonald's'ta Steve işe aldırdı, sabırlı ve yardımsever bir yol gösterici oldu" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.