Meclisin yeni gündemi Nafaka, Yeni askerlik ve Hal yasası

Meclisin yeni gündemi Nafaka, Yeni askerlik ve Hal yasası

Yerel seçimleri atlatan siyasilerin gündeminde çıkarılacak yeni yasalar var. 9 Nisan’da tekrar çalışmalara başlayacak meclise 3600 ek gösterge, nafaka, hal yasası ve bedelli askerlik görüşülecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yerel seçimler nedeniyle çalışmalarına yerel seçimler nedeniyle 24 Şubat tarihinde ara vermişti. 9 Nisan'da tekrar çalışmaları başlatacak olan TBMM'nin gündeminde Türkiye için çok önemli konular bekliyor.

YENİ ASKERLİK SİSTEMİ VE BEDELLİ ASKERLİK

Meclise gelecek olan ve bunlardan ilki yeni askerlik sistemi olacak. Yeni askerlik sistemiyle bedelli kalıcı hale getirilecek. Ayrıca 21 günlük askerlik süresinin ardından isteyen 6 ay askerlik yaptıktan sonra terhis olacak, isteyen 6 ay daha maaşlı bir şekilde askerliğe devam edecek. Yeni sistemin bütün ayrıntıları Meclis'te görüşülecek ve karara bağlanacak.

TEKLİF KABUL EDİLİRSE NAFAKA 5 YIL İLE SINIRLANDIRILABİLİR

Kamuoyunda sürekli tartışmalara neden olan süresiz nafaka sisteminde de, değişiklik gündemde. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı, konuyla ilgili çalışmalarına hız verdi. Öte yandan MHP'nin de konuyla ilgili bir teklifi Meclis'e getireceği belirtiliyor. Eğer teklif mecliste kabul edilirse, süresiz nafaka 5 yıl ile sınırlandırılacak.

GIDA FİYATLARININ KONTROL ALTIN ALINMASI VE HAL YASASI

Hal yasası, gıda fiyatlarının kontrol altına alınması için önemi bir adım olarak görülüyor. Bu konu da Meclis için önemli bir gündem maddesi olacak. Yeni yasa kabzımallara kötü haber anlamına geliyor.

3600 EK GÖSTERGESİ İLE MAAŞLARDA ARTIŞ OLACAK

Ekonomi yönetiminin gündemindeki önemli konu başlıklarından biri de yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge oluşturuyor. Meclisten geçmesi halinde düzenleme yapılınca özellikle emekli maaş ve ikramiyelerinde artış olacak. AK Parti, konuyla ilgili yaptığı açıklamada 3600 ek göstergenin seçim öncesi çıkmasının siyasi etik açısından doğru olmadığını, seçimden sonra yasanın Meclis'ten geçirileceğini açıklamıştı.

SİYASETCAFE.COM 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.