Medeniyetin sonu geliyor

Medeniyetin sonu geliyor

NASA'nın finanse ettiği yeni bir araştırmayla Dünya'nın doğal kaynaklarının hızla sömürülmesi nedeniyle modern medeniyetin önümüzdeki yüzyılda çökebileceği sonucuna varıldı.

AMERİKAN Uzay ve Havacılık Dairesi NASA, Goddard Uzay Uçuş Merkezi’nin finanse ettiği yeni bir araştırmayla ekonomik stabilitenin giderek ortadan kaybolması ve gezegenin doğal kaynaklarının hızla sömürülmesi nedeniyle modern medeniyetin önümüzdeki yüzyıl içinde çökebileceği sonucuna vardı.

 

DOĞAL BİR DÖNGÜ

Matematikçi Safa Motesharri, İnsan ve Doğa Dinamikleri Modeli’ni kullanarak gerçekleştirdiği araştırma sonucunda yayınladığı raporda “Medeniyetlerin yükselişi ve çöküşü tarih boyunca kendini tekrarlamış doğal bir döngüdür” dedi.

ROMA DA ÇÖKMÜŞTÜ

Sofistike Roma, Han ve Gupta imparatorluklarının beklenmedik çöküşlerini hatırlatan Motesharri en iyimser verileri kullandığında bile yaptığı matematiksel hesaplamaların şu anki medeniyetin sonunun oldukça yakın olduğunu gösterdiğini belirtti.

Elitler harekete geçsin

MATEMATİKÇİ Motesharri, raporunda “Eninde sonunda elitler paylarına düşenden fazlasını tüketecek, kitlelerin kıtlıkla karşı karşıya kalmasına yol açacak ve modern medeniyet çökecek” dedi. Motesharri, çöküşün engellenmesi için elitlerin ekonomik dengeyi kurması gerektiğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.