Medine’ye kilise mi yapılacak? Vatikan'dan flaş açıklama!

Medine’ye kilise mi yapılacak? Vatikan'dan flaş açıklama!

Medine’ye kilise yapılacağı iddialarına Vatikan’dan flaş bir açıklama geldi.

Geçtiğimiz günlerde, Vatikan’ın Medine’de kilise yaptıracağı haberi müslümanlar arasında büyük yankı uyandırmıştı.

İDDİA YALANLANDI

Vatikan ile Suudi Arabistan'ın kilise inşası konusunda anlaştığı ve kilisenin Medine'de Vatikan tarafından yaptırılacağı iddiası, Vatikan Basın Ofisi Müdürü Greg Burke tarafından yalanlandı.

Greg Burke yaptığı açıklamada, "Vatikan, Suudi Arabistan'la ülkede kilise inşasına ilişkin anlaşma yapıldığı iddialarını yalanlamaktadır." ifadelerini kullandı.

Vatikan ve Suudi Arabistan arasındaki anlaşmanın, Vatikan'da dinler arası diyalog dairesinden Fransız Kardinal Jean-Louis Tauran'ın geçen Nisan ayında Suudi Arabistan Krallığı'na gerçekleştirdiği ziyarette imzalandığı kaydedildi. Ancak Tauran, Suudi Arabistan ile daha çok diyaloğa yönelik bir deklarasyon imzalandığını doğrulamasına rağmen Suudi Arabistan'da kilise inşası konusunda herhangi bir açıklama yapmamıştı.

Suudi Arabistan’a yaptığı ziyarette, Suudi Kral Selman bin Abdülaziz ile görüştüğü kaydedilen Tauran, Vatikan Radyosunda yaptığı konuşmada "Ziyaretim sırasında, okullarda Müslüman ve gayri Müslümların iyi görüştüklerini, onların ikinci sınıf vatandaş kabul edilmediklerine vurgu yaptım" ifadelerinde bulunmuştu.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.