M. Seyyit TÜRKER

M. Seyyit TÜRKER

Kovit salgını ve yeni dünya düzeni

Kovit salgını ve yeni dünya düzeni

Kıymetli dostlar mübarek ramazan günü sizlere merhaba diyerek sağlık sıhhat ve kovitsiz bir yaşam diliyorum Allah'tan.

Girip mikrobunun tanımlanmamış ,aşısı bulunmayan,çok çabuk bulaşabilen ,kanaatimce de laboratuvar ürünü yeni nesil bir bakteri ile karşı karşıyayız.

Dünyaya yeni bir düzenin provası yapılıyor adeta,ekonomi dibe vurmuş vaziyette,birçok sektör bu virüsten payını almış durumda,batan şirketler,işten çıkarmalar had sahfada.

Ülkemiz bu süreci oldukça başarılı bir şekilde yönetti.Hastahanelerimizde yığılma olmadı ve Türk doktorlarının farklı tedavi şekilleriyle seksen bine yakın kovit hastası şifa buldu.

Araştırma ve şehir hastanelerimize yapılan alçakça saldırılara karşı böyle bir salgın sürecinde bu sağlık kuruluşlarının ne kadar elzem olduğunuda görmüş olduk.

Bu süreçte ülke olarak tamamen milli yazılım ile solunum cihazını ürettik. Burada risk alıp 40 gün boyunca ürünü geliştiren Sayın Selçuk Bayraktara,Aselsana,Arçeliğe ve Biyosist firmalarınada ayrı ayrı teşekkürlerimi arz ederim.

Biz güçlü bir devletiz,Korona virüsü ile ülke olarak mücadelemiz sürerken,Mavi Vatan,Libya ile imzalamış olduğumuz MEB anlaşması,İdlip ,Afrin ve Kuzey Irak ta icra ettiğimiz teröre karşı duruşumuzdan zerre taviz vermedik.

İşte büyük devlet kadim Türk Devlet aklı budur.Devletimizin bizlere sağladığı sosyal imkanlara baktığımızda dünyadan kat be kat ileride olduğumuzu görüyoruz.

ABD de paranız yoksa ölüme terkedildiniz,İngilterede hastahaneler kabul etmiyorlar.

İtalya ve İspanya kırıldı binlerce ölü,Ülkemizde tamamen ücretsiz olarak bu hizmetleri verdik ama yinede bizim muhalefete ve yardakçılarına yaranamadık malesef.

Güçlü devlet muhalefetide güçlü olan ve devletinin yanında yer alan yapılardan oluşması gerekmekte ama bizdekiler Mazallah nereden geldikleri belli olmayan,açıklamalarıyla bizleri güldüren hiç bir devlet ciddiyeti taşımayan eylemler görmekteyiz.

Adana Sahra hastahanesi gibi,içine anca kurban mevsiminde koyun bağlarsınız,Mustafa Kemalin kurucu olduğu Chp nin fabrika ayarlarına dönmesi en büyük arzumuzdur.

Ayrıca bu salgın ve ekonomik kiriz döneminde geçmiş yıllara da emekli olan milli bürokrat ve generallerimizin fikir ve görüşlerinden faydalanmamız gerekmekte İstişare dinimizde ve Türk hakanlıklarının.

Devlet yapılarında başvurulan önemli bir yapı taşı,Bu şekildede evlerinde oturan emekli olan Aksakallarımıza ,fikirlerine önem vermiş oluruz,tecrübelerinide yeni nesillere vatan sevgisi adına hiç bir ücret almadan iletmiş olurlar.

İnşallah bu salgının bir an evvel bitmesini ,Ülkemizinde yedi kıta dört iklimde dünyaya ve insanlığa örnek olarak hak ettiği yeri alması Allah tan duamızdır.

Bu satırları yazan bendeniz Sultan Alparslan oğlu Sultan Melikşahın yaşayan torunlarındanım.

Şunu iyi bilmenizi isterimki 1071 de Malazgirtte Dedem Sultan Alparslan tarafından yakılan meşale ve fikirler günümüzde de aynı inanç ve kararlılıkla devam etmektedir.

Sağlıcakla kalın...

 

Mehmet Seyyit Türker - Kızılelma Düşünce Enstitüsü Platformu Başkanı

 

 

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
M. Seyyit TÜRKER Arşivi