Meksika'da uyuşturucu kartelini yakalamak için operasyona giden helikopter düştü: 14 ölü

Meksika'da uyuşturucu kartelini yakalamak için operasyona giden helikopter düştü: 14 ölü

Meksika'da uyuşturucu karteli Rafael Caro Quintero'nun yakalanması için yapılan operasyona katılan bir helikopter düştü. Kaza sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.

Meksika'da uyuşturucu çetesi lideri Rafael Caro Quintero'nun yakalanması için yapılan operasyona katılan donanmaya ait bir helikopter düştü, 14 kişi öldü.

Meksika donanması, askeri helikopterin Sinaloa eyaletinde düştüğünü açıkladı. 14 kişi hayatını kaybederken bir kişi de yaralandı.

 

QUINTERO YAKALANDI


Meksika Donanması, ABD'nin en çok arananlar listesinde yer alan Meksikalı uyuşturucu baronu Rafael Caro Quintero'nın ülkenin batısındaki Sinaloa eyaletinde tutuklandığını açıkladı.

Quintero, Amerikalı bir uyuşturucuyla mücadele ajanının 1985'te kaçırılması, işkenceden geçirilmesi ve öldürülmesiyle suçlanıyor.

Donanma, 69 yaşında olduğuna inanılan Quintero'nun saklandığı çalılıklarde, Max adlı özel eğitimli bir köpek tarafından bulunduğunu açıkladı. ABD ise Quintero'nun derhal sınırdışı edilmesi için çalışacaklarını belirtti.

Amerikan Adalet Bakanı Merrick Garlan da "Amerikan güvenlik güçlerini kaçıran, işkenceden geçiren ve katleden kimsenin saklanacak bir yeri yok. Rafael Caro Quintero'nun yakalanması nedeniye Meksika makamlarına minnetarız" dedi.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.