Merkel: Koalisyon görüşmeleri başarıya ulaşacak

Merkel: Koalisyon görüşmeleri başarıya ulaşacak

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Hristiyan Birlik partileri, Hür Demokrat Parti ve Yeşiller arasında “Jamaika koalisyonu” kurulması hedefiyle yürütülen ön görüşmelerin başarıya ulaşabileceğini ifade etti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, partilerin müzakere heyetlerinin bugünkü toplantısı öncesinde yaptığı açıklamasında, çoğu zaman partiler arasında artık farklılıklar olmadığının ifade edildiğini fakat burada müzakereye katılan partiler arasında büyük farklılıklar olduğunu fark ettiğinin altını çizdi.

Her partinin kendi kimliğini olası bir hükümet programında görmeyi istediğine işaret eden Merkel, bunun önemli olduğunu kaydetti. Merkel, anlaşma konusunda başarılı olmak için bir iradenin bulunduğunu ve bu konuda sorumluk taşıdıklarını, kendisinin bunun başarılması için katkı sağlayacağını vurgulayarak, “Başarılabileceğine inanıyorum” açıklamasında bulundu.

Söz konusu partiler arasında koalisyon için yapılan ön görüşmeler 18 Ekim'de başlamıştı. Taraflar 12 başlık altında topladıkları maddeleri birinci ve ikinci turda müzakere etmişti. Bu hafta başında da üçüncü tura geçilmişti

Görüşmelere katılan partiler arasında hala sığınmacı, iklimin korunması, ulaştırma ve mali politikalar konularında görüş ayrıklarının bulunduğu, bu gecenin geç saatlerine kadar sürecek görüşmelerde sonuç alınmaya çalışılacağı belirtildi.

Partiler, ön görüşmelerde anlaşma sağlanması durumunda, doğrudan koalisyon görüşmelerine başlayacak.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.