Messi Barcelona'ya gözyaşlarıyla veda etti! Ağlamaktan konuşamadı

Messi Barcelona'ya gözyaşlarıyla veda etti! Ağlamaktan konuşamadı

34 yaşındaki Arjantinli süper yıldız Lionel Messi'nin 16 yıllık Barcelona kariyeri sona erdi.

Altyapısında yetiştiği Barcelona'da geçirdiği 16 yılda sayısız başarıya imza atan ve bireysel performansıyla da futbol tarihinin en iyi isimlerinden biri haline gelen Messi'nin geçtiğimiz yıldan bu yana devam eden sözleşme görüşmeleri olumsuz sonuçlanmıştı.

Barcelona Başkanı Laporta, Finansal Fair-Play kuralları nedeniyle sözleşme yükümlülüklerinin karşılanamayacağını belirterek Messi ile yolların ayrıldığını açıklamıştı.

 

 

TARAFTAR AKIN ETTİ

 

Futbol dünyasını şok eden haber sonrası Messi ilk kez basının karşısına çıktı. Toplantı öncesi Barcelona taraftarları da bir araya geldi.

 

Camp Nou'da basın toplantısı düzenleyen Messi'nin açıklamaları şöyle:

 

"Dürüst olmak gerekirse geçen sezon başında ayrılık gündeme gelmişti ama bu kez ayrılmayı hiç istemedim. Böyle bir şey olacağımı beklemiyordum. Laporta'nın da dediği gibi; bu kulüp tek bir kişiden her zaman daha önemli olmuştur. Barcelona'nın bensiz de harika bir kadrosu var."

 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

 

Toplantı boyunca duygusal anlar yaşayan Messi; gözyaşlarına hakim olamazken, konuşmakta zorlandı.

 

Messi, açıklamalarına şöyle devam etti:

 

"Barcelona'da birçok iyi hatıram var. Ancak, ilk kez sahaya çıkmak bir rüyaydı. O anı hiç unutmayacağım. Ardından her şey harika oldu ama her şeyin başladığı o ilk anı hiç unutmayacağım. Bu kulüpten ayrılmak hayatımı tamamen değiştirecek. Barcelona'da devam edemedim. Ben, kulüp, Laporta; elimizden gelen her şeyi yaptık ancak La Liga izin vermedi. 13 yaşımdan beri Barcelona'dayım. 21 yıl sonra eşim ve üç küçük çocuğumla buradan ayrılıyorum. Geri dönmeyeceğimize dair kesin konuşamam çünkü burası benim evim.

 

"İNSANLAR BENSİZ BARCELONA'YA ALIŞACAK"

 

Barcelona'da birçok zor an yaşadım ama en zoru geçen gün takımla birlikte antrenmana çıkamamış olmak. Bu en zoruydu. Şimdi yeni bir hikaye başlayacak ama... Evet, en zor hatıram bu olacak. Başkan Laporta'nın dediği gibi; Barcelona herkesten büyüktür. İnsanlar, bensiz Barcelona'ya da alışacak, tıpkı diğer her şeye alıştıkları gibi...

 

PSG AÇIKLAMASI

 

Paris Saint Germain ihtimaller içinde yer alıyor. Ayrılacağım belli olduktan sonra çok temasa geçen oldu. Henüz belli olan bir anlaşma yok. Barcelona'nın açıklamasından sonra çok sayıda telefon aldım.

Taraftarla düzgün bir şekilde vedalaşabilmek için Camp Nou'ya dönmek isterim ama dürüst olmak gerekirse eskisi gibi olmaz. Ancak, Barcelona taraftarı için her şeyi yapmaya hazırım.

Barcelona'dan ayrılmam gerektiği haberini öğrenmem beni çok zorladı. Hala tüm bu duyguların üstesinden gelmeye çalışıyorum. Ancak önemli olan futbol oynamaya devam etmem. Her şeyden çok futbolu seviyorum.

Barcelonalılar beni tanıyor. Rekabet etmeyi sevdiğimi biliyorlar. Barcelona'ya karşı rakip olduğumda kazanmak için her şeyimi veririm. Yapamayacak durumda olana kadar futbol oynamaya ve rekabet etmeye devam edeceğim. Barcelona'yla bir Şampiyonlar Ligi daha kazanmayı çok isterdim.

Kulüp büyük bir borç içinde. Benimle devam edemezler. Bu mümkün değil. Benim de kendi kariyerim hakkında düşünmem gerekiyor. Gazeteler %30 yazıyor ama aslında sözleşmemde %50'lik bir fedakarlık yapmayı teklif ettim.

PSG oyuncuları ile olan fotoğraf tamamen tesadüftü. Arkadaşlarımla oradaydım ve fotoğraf çekmeye karar verdik. Bana 'Paris'e gel!' dediler ama şakaydı, sadece tatildeydik.

Bir kez daha Şampiyonlar Ligi'ni kazanmayı deneyeceğim. Sanırım bir tane daha kazanabilirim."

 

 

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.