Milletvekili gazeteciyi böyle vurdu ŞOK GÖRÜNTÜLER

Milletvekili gazeteciyi böyle vurdu ŞOK GÖRÜNTÜLER

Siyasi belirsizliğin devam ettiği ve ekonominin dibe çöktüğü Haiti’de Jean Marie Ralph Fethiere adlı bir vekil, kendisini protesto eden göstericilere ve soru sormak isteyen gazetecilere ateş açtı.

Siyasi belirsizliğin devam ettiği ve ekonominin dibe çöktüğü Haiti’de dün senato başbakanı belirlemek için tekrar bir araya gelindi.

Bir hafta içinde ikinci kez bir araya gelen vekillerden Jean Marie Ralph Fethiere dün senato binasından çıkarken korku saldı.

GAZETECİYİ YÜZÜNDEN VURDU

Kendisini protesto eden göstericileri ve soru sormak isteyen gazetecileri gören Fethiere, bir anda belindeki silahına sarıldı.

Tabancasıyla bir anda ateş açmaya başlayan Fethiere ortalığı karıştırdı.

Etrafa ateş açan Fethiere bir gazeteciyi yüzünden vurdu, bir diğer kişiyi de yaraladı. Associated Press ajansının fotoğrafçısı olarak çalışan Chery Dieu-Nalio kanlar içinde kalırken olay yerine gelen sağlık ekipleri adama müdahale etti.

milletvekili-gazeteciyi-kafasindan-boyle-vurdu-siyasetcafe.jpg

Doktorlar gazetecinin yüzündeki kurşun parçalarını çıkardıklarını ve Dieu-Nalio’nun sağlık durumunun iyi olduğunu açıkladı.

milletvekili-gazeteciyi-kafasindan-boyle-vurdu-siyasetcafe1.jpg

Yaşananların ardından aracına binerek uzaklaşan silahlı vekil birkaç saat sonra kamuoyunun karşısına çıkarak açıklama yaptı. Fakat Fethiere’nin açıklamaları yeni bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

milletvekili-gazeteciyi-kafasindan-boyle-vurdu-siyasetcafe2.jpg

Fethiere tabancasıyla ateş açtığını dile getirmeden, “Militanların saldırısına uğradım. Beni aracımdan çıkarmak istediler ve ben de kendimi korudum. Kendini korumak bir haktır. Silahlı insanlar beni tehdit etti ben de aynı şekilde karşılık verdim” dedi.

milletvekili-gazeteciyi-kafasindan-boyle-vurdu-siyasetcafe3.jpg

 


SİYASETCAFE.COM

 

 

İlgili Haberler

Kaynak:Sözcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.