Milli Takım destan yazdı: Türkiye 2 Fransa 0

Milli Takım destan yazdı: Türkiye 2 Fransa 0

Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde Milli Takımımız üst üste 3. Galibiyetini alarak son dünya şampiyonu Fransa’yı Konya’da 2 golle geçerek tarih yazdı.

EURO 2020 (Avrupa Futbol Şampiyonası) Elemeleri H Grubu'nda, A Milli Takımımız, son dünya şampiyonu Fransa'ya hezimeti yaşattı. Türkiye, Fransız Milli Takımı'nı sahada silerek 2-0 mağlup etti. Zorlu maçta Milliler, Kaan Ayhan'ın golüyle üstünlüğü yakaladı. 40. dakikada sahneye Cengiz Ünder çıktı.

fransa1.jpg

EURO 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri H Grubu üçüncü maçında A Milli Takımımız, güçlü rakibi Fransa'yı 2-0 mağlup etti.

 

İşte tarihi maçın geniş özeti ve golleri

 

Konya'da oynanan karşılaşmada Milli Takım, 30. dakikada Kaan Ayhan'ın attığı golle 1-0 öne geçti. Skoru belirleyen isim ise Cengiz Ünder oldu. Cengiz, 40. dakikada attığı golle Türkiye'yi 2-0 öne geçirdi.

fransa3.jpg

İkinci yarıda başka gol olmayınca karşılaşma bu sonuçla tamamlandı.

fransa6.jpg

 

Türkiye son dünya şampiyonu Fransa ile karşılaştı. İlk dakikadan itibaren Fransa kalesinde pozisyon arayan Millilerimiz girdikleri pozisyonlardan 31. Dakikadaki atağı gole çevirdi. Kaan Ayhan harika bir kafa golü ile Milli Takımımızı 1-0 öne geçirdi. Bulduğumuz golle moralleri daha da yükselen Millilerimiz maça ağırlığını daha çok koymaya başladı. 1. Golden 9 dakika sonra gol sesi Cengiz Ünder ile geldi. Ünder’in ayağından bulduğumuz golle 2-0 öne geçtik. İlk yarının son dakikasına kadar Fransa kalesinde pozisyon bulan Millilerimiz başka gol olmayınca ilk yarı 2-0 bitti.

İkinci yarıda Millilerimiz daha kontrollü bir oyun sergilerken Fransa kalesinde gol pozisyonlarına girdi. 54. Dakikada Burak Yılmaz’la mutlak bir gol fırsatını kaçıran Millilerimiz başka gol olmayınca sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı.

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.