Milli Takımın skandal forması kriz yarattı!

Milli Takımın skandal forması kriz yarattı!

Adidas spor giyim firmasının 2020 Avrupa Futbol şampiyonasında Ruslar için ürettiği formalar büyük bir skandalı ortaya çıkardı.

Adidas şirketinin, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri öncesi Rusya Milli Futbol Takımı için hazırladığı formalar tepki çekti. Futbolcuların, kol kısmında Rusya bayrağının ters şekilde yer aldığı formalarla sahaya çıkmayı reddettiği, bunun üzerine Rus millilerin elemelerde eski formayla boy göstereceği açıklandı. Rusya Milli Futbol Takımı için yeni üretilen formaların kol kısmında, Sırbistan bayrağındaki gibi üstten alta doğru kırmızı, mavi, beyaz çizgiler yer alıyor. Rusya bayrağı ise sırasıyla beyaz, mavi, kırmızı çizgilerden oluşuyor.

 

Gelen tepkiler üzerine Adidas şirketinden yapılan açıklamada, “Futbolcuların ve taraftarların gol sevincinde kollarını kaldırmaları halinde, bu renkler Rusya bayrağı halini alıyor. Bizim görevimiz, zafer anlarında bayrağın bu şekilde görünmesini sağlamaktı” denildi.

rus.jpg

Rusya Futbol Federasyonu Onursal Başkanı Vyaçeslav Koloskov, Business FM’e yaptığı değerlendirmede, “Bu formayla oynanmaz. Ama bunun nasıl olduğunu araştırmak lazım. Adidas’ın tek başına aldığı bir karar olamaz. Onlar farklı tasarım seçenekleri sunuyor, milli takımın da onay vermesi gerekiyor. Sırplarla kardeşiz, ama Sırbistan bayrağıyla sahaya çıkacak kadar da değil” yorumunu yaptı.

 

Türkrus sitesinin aktardığına göre, Sport24.ru’nun Genel Yayın Yönetmeni Samvel Avakyan ise, “Futbol Federasyonu nihai onayı vermedi mi? Belki de üst düzey devlet görevlilerinden biri formayı gördü ve beğenmedi” diye konuştu.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.