Milyarder iş adamı, serbest bırakıldı

Milyarder iş adamı, serbest bırakıldı

Orta Doğu'nun en büyük finans kurumları arasındaki Arap Bankası'nın Başkanı olan ve Suudi Arabistan'da gözaltına alınan Filistin asıllı milyarder iş adamı Sabih el Mısri, serbest bırakıldığı öğrenildi.

Orta Doğu'nun en büyük finans kurumlarından biri olan Amman merkezli Arap Bankası'nın Başkanı Mısri'nin gözaltına alınması, Filistin ve Ürdün'deki iş çevrelerinde şok etkisi yaratmıştı. Gözaltının, Suudi Arabistan'da onlarca prens ve iş adamının gözaltına alındığı büyük yolsuzluk operasyonuyla bir ilgisi olup olmadığı konusunda açıklama yapılmadı.  Ürdün ve Suudi Arabistan vatandaşlığı bulunan Filistinli milyarderin, kendilerini telefonla arayarak Suudi Arabistan'da gözaltına alındığını söylediğini aktaran ailesi, Mısri'nin gözaltı nedenine ilişkin ise henüz bilgilerinin olmadığı belirtilmişti.

Mısri'nin sahip olduğu iki şirkette üst düzey görevde yer alan iki yetkili de bu bilgiyi doğrulayarak, Mısri'nin çarşamba gününden bu yana Suudi Arabistan'da bulunduğunu ve tam olarak nerede tutulduğuna dair bilgilerinin olmadığını ifade etmişti.

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.