Mısır’dan Libya’ya doğrudan müdahale tehdidi

Mısır’dan Libya’ya doğrudan müdahale tehdidi

Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti güçleri, Libya'da ilerleyişini sürdürürken, Mısır Devlet Başkanı Sisi'den tehdit geldi. 'Sirte ve Cufra bizim kırmızı çizgimizdir. Eğer saldırı olursa Mısır Libya'ya müdahale edecektir' ifadeleri kullanıldı.

Türkiye destekli Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) güçleri, ilerleyişini sürdürürken Hafter’in destekçisi Mısır’dan Libya’ya doğrudan müdahale sinyali geldi.

SİSİ'DEN MÜDAHALE AÇIKLAMASI

Arap basınında yer alan teyit edilmemiş habere göre Mısır Devlet Başkanı Sisi, UMH güçlerinin Sirte ve Cufra’ya girmesi durumunda Mısır ordusunun müdahale edeceğini söyledi.

"MISIR'IN LİBYA'YA HER TÜRLÜ GİRİŞ MÜDAHALESİ ARTIK MEŞRUDUR"

Haberlere göre Mısır lideri Sisi, “Sirte ve Cufra bizim için kırmızı çizgidir. Batı sınırlarımızın tehdit edilmesine izin vermeyeceğiz. Mısır’ın Libya’ya her türlü giriş müdahalesi artık meşrudur” dedi.

 

tunus.jpg

 

BİRLİKLERE HAZIR OLMASINI EMRETTİ!

Reuters‘ın duyurduğuna göre de Sisi, sınırdaki birliklere de hazır olmaları emrini verdi. Haberde, “Mısır Cumhurbaşkanı Abdel Fattah al-Sisi Cumartesi günü ordusuna Türkiye’nin komşu Libya’ya müdahalesindeki gerginliklere rağmen ulusal güvenliğini korumak için ülke içinde veya dışında herhangi bir görevi yerine getirmeye hazır olmasını emretti” denildi.

‘ABD’ UYARISI
Gelişmeyi değerlendiren emekli General Naim Babüroğlu, Libya’da ABD politikaları konusunda hükümete uyarılarda bulundu.

Babüroğlu, “Mısır-Sisi: “Sirte ve Cufra bizim için kırmızı çizgidir. Geçilmesine izin vermeyeceğiz” açıklamasını yaptı. Söyleyen değil söyletene bak… ABD mi, Rusya mı; yoksa her ikisi mi söyletiyor… Türkiye Libya’da, Suriye’den ders alarak ABD’ye karşı tutum takınmalı…” dedi.

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.