MİT'in silah kaçakçılığı görevi yok

MİT'in silah kaçakçılığı görevi yok

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Adana'da 3 TIR'da yapılan aramaya ilişkin 'TIR'lar MİT'e ait deniyor. Benim bildiğim kadarıyla MİT'in silah kaçakçılığı yapma görevi yok' dedi.

Türk-İş'i ziyaret eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Kılıçdaroğlu, dün Adana'da durdurulan ve MİT'e ait olduğu belirtilen 3 TIR'la ilgili soru üzerine "Kimse kimseyin kandırmasın Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti uluslararası alanda meşruiyeti tartışılır konuma getiriliyor. Bir ülkenin 90 yıllık birikimini siz uluslararası alanda tartışma konusu yaptırmazsınız. Buna hakkınız yoktur. Ne zamandan beri Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti Suriye’nin içişlerine karışıp, silah desteği vermeye başladı. Bu TIR’lar MİT’e ait deniyor, arama yapılamaz. Benim bildiğim kadarıyla MİT’in silah kaçakçılığı yapma görevi yok. MİT'in yasasına baktığınızda örgütün operasyonel eylem yapma yetkisi de yok. Sadece istihbarat toplar ve Başbakan'a sunar. Yasadışı bir işlemin içine Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti sokulmuş durumda. Yarın bunun hesabını kim verecek" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, HSYK ile ilgili düzenlemenin Genel Kurul gündemine gelmesi halinde CHP’nin tavrının çok açık olduğunu belirterek, "Biz muhalefet edeceğiz. HSYK'yı doğrudan Adalet Bakanı'na bağlamak Anayasa'ya aykırıdır. Yargıcın yakasında bir partinin rozeti olur mu? Hakimler kararı vicdanına göre verir. Kendilerine söyledik HSYK teklifi komisyonda görüşülürken bu teklifi çekin dedik" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.