Moskova'nın işgal planı

Moskova'nın işgal planı

Moskova’nın işgal planı

 

Bakü, Astana ve Aşkabat rahatsız.

 

Rusya Deniz Kuvvetleri'ne ait gemiler mayıs ayında Hazar Denizi'nde askeri tatbikat yapacağı gerekçesi ile harekete geçiyor.

 

Rus kaynaklarından alınan bilgiye göre, en son model savaş gemileri üç yönde hareket edecekler. Birinci yön Azerbaycan istikameti olacak. İkinci ve üçüncü yönler ise Kazakistan ve Türkmenistan. Not ediliyor ki, Rus gemileri Bakü yakınlarında demirleyecek. Aynı adım Aktau ve Türkmen başı limanlarında da atılacak. 

 

İddialara göre, Kremlin tarafı bu konuda her üç ülkeye sadece sözlü bilgi verdi. İşte bu da temel tehlikeden haber verir.  Ukrayna olaylarından sonra bu ülkenin bir bölümünü işgal etmiş Rusya diğer Sovyet Cumhuriyetleri ile benzer sorun yaşanmasın diye önleyici tedbirler almak kanısında. Rus politikacıları da defalarca söylüyor ki, Moskova günün birinde Bakü'yü işgal edebilir. 

 

Rusya'nın bu adımı işgal planının bir parçası olarak dikkati çekmektedir. Çünkü Moskova artık çevresindeki tüm devletleri tehdit etmeye başladı. Düşünülmektedir ki, Hazar'da Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan'a karşı attığı adım, Karadeniz'de Gürcistan'a da karşı olabilir.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.