MOSSAD'ın 'Tilki'si İran saldırısında öldü

MOSSAD'ın 'Tilki'si İran saldırısında öldü

İran’ın Erbil’de bombaladığı villada öldürülenler arasında MOSSAD’ın üst düzey bir isminin de yer aldığı öğrenildi.

İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Irak’ın kuzeyinde yaptığı balistik füze operasyonunda öldürülen 4 MOSSAD ajanının kimlik bilgileri tespit edilmişti.

İran Press TV, 15 Ocak’ı 16 Ocak’a bağlayan gece yapılan harekâtta, 4 MOSSAD ajanına liderlik yapan Fox lakaplı “Ilan” isimli üst düzey İsraillinin de villada öldürüldüğünü duyurdu.

Aydınlık'ın Press TV'den aktardığı habere göre, bölgede 20 yılı aşkındır süredir faaliyet yürüten “Ilan” İran karşıtı operasyonların yönetilmesinden, terör örgütlerinin koordine etmekten ve istihbarat teşkilatına eleman almaktan sorumluydu.

 

GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

 

Söz konusu İsrailli istihbaratçının bölgedeki çalışmalarına dair de görüntüler ortaya çıktı. MOSSAD Özel Birim komutanı olarak da adı geçen “Ilan”ın İsrail yapımı çok amaçlı TAR-21 silahını taşırken ve İran’daki ayrılıkçı terör örgütü olan Kürdistan Özgürlük Partisi’nin (PAK) sözde lideri Hüseyin Yezdanpenah ile çekilmiş fotoğrafları sızdırıldı.

PAK, İran operasyonu sonrası kınama ve başsağlığı mesajı yayınladı. Aynı zamanda PAK’ın sözde lideri Hüseyin Yezdanpenah X sosyal medya hesabı üzerinden Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) liderleri Mesut Barzani ile çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

PAK, 2022 yılında Mehsa Emini’nin ölümünün bahane edilerek İran şehirlerinde başlatılan batıcı kalkışmada öncü rol oynayan terör örgütlerinden biri olmuştu. Bu örgüt aynı zamanda CIA’nın kontrol ettiği diğer terör örgütleri olan PKK’nın İran kolu Kürdistan Özgür Yaşam Partisi (PJAK), İran Kürdistan Demokrat Partisi (DPK-I), İran Kürdistan Komünist Partisi (Komale), İran Kürdistan Mücadele Örgütü ve Kürdistan İşçi Komitesi ile de temas halinde. Adı geçen örgütler Mehsa Emini’nin ölüm yıldönümünde yeni bir eylem süreci başlatmak için ortak bildiri yayınlamıştı.

Bu arada İngiltere de villada bulunan bir vatandaşının hayatını kaybettiğini duyurdu. Öldürülen kişinin Karam Mikhail olduğu onun da tıpkı Iraklı Falcon Grup ve vurulan villanın sahibi Peşrew Dizeyi gibi İsrail’in bölgedeki çıkarları için çalışan bir iş insanı olduğu bildirildi. 1981 yılında İngiltere dünyaya gelen Karam Mikhail’in Samsung’un Irak’taki distribütörlüğünü yapan Manahil El Ryan firmasının da CEO’su olduğu kaydedildi. Bu arada Falcon Grup’un bilgi toplayan, analiz eden ve dağıtan Amerika Birleşik Devletler İstatistik Örgütü'ne bağlı büyük bir ajans olan EIA ile yakın işbirliği içinde olduğu aktarıldı.

 

ABD VE İNGİLTERE’DEN MOSSAD TAZİYESİ


İran operasyonu sonrası ABD Bağdat Büyükelçisi Alina Romanowski ve İngiltere Bağdat Büyükelçisi Stephen Hitchen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi yetkililerine ziyarette bulundu. Ayrı ayrı zamanlarda Erbil’e ziyaret düzenleyen büyükelçilerin görüştükleri isimlerden biri IKBY liderlerinden Mesut Barzani oldu. Bunun yanı sıra ABD elçisi, IKBY Başkanı Neçirvan Barzani ve Kürdistan Yurtseverler Birliği Başkanı Bafel Talabani ile bir araya geldi. ABD Erbil Konsolosluğunun X sosyal medya hesabından görüşme fotoğrafları “İran'ın sivillere yönelik pervasız ve ölümcül saldırılarının ardından ABD'nin IKBY'ye desteğini göstermek üzere Erbil'e gittim. Irak'ın egemenliğinin bu açık ihlaline verilecek yanıtı görüşmek ve kararlı desteğimizi göstermek üzere üst düzey IKBY liderleriyle bir araya geldim. Saldırıdan etkilenen ailelere en içten taziyelerimi sunarım.” ifadeleriyle paylaşıldı.

 

Siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.