Motosikletlerin trafiğe çıkış saatlerine sınırlama getirildi!

Motosikletlerin trafiğe çıkış saatlerine sınırlama getirildi!

Son dönemlerde artan motosikletli terör saldırıları nedeniyle iki veya üç tekerli araçların trafiğe çıkış saatlerine sınırlama getirildi.

Afrika ülkesi Burkina Faso'nun doğusunda son dönemlerde artan motosikletli terör saldırıları nedeniyle iki veya üç tekerli araçların trafiğe çıkış saatlerine sınırlama getirildi.

Yerel basındaki haberlere göre, ülkenin Nijer ve Benin sınırına yakın bölgelerinde motosikletli terör saldırıları nedeniyle iki ve üç tekerli araçların kullanımı 19.00-05.00 saatleri arasında yasaklandı.

Bölge Valisi Albay Ousmane Traore basına yaptığı açıklamada, kararın, son birkaç haftadır bu araçların terör saldırılarında kullanılması nedeniyle alındığını söyledi. Taksilerin ve diğer ulaşım araçlarının kullanımına ilişkin herhangi bir sınırlama getirilmediğine dikkati çeken Vali Traore, yasağın sivillere ve güvenlik güçlerine yönelik saldırıları engellemek için sadece iki ve üçtekerlekli araçları kapsadığının altını çizdi.

Ülkenin doğusundaki Komplekga bölgesindeki Diabiga ile Kompienbigaköylerinde geçen hafta kimliği henüz belirlenemeyen motosikletli kişilerce silahlı saldırılar düzenlenmiş, saldırıda 9 kişi yaşamını yitirmişti. Dünyanın en yoksul ülkelerinden Burkina Faso'da ulaşım ağının gelişmemesi nedeniyle şehir içi ulaşım ve yakın mesafelerde ağırlıklı olarak motosiklet ve bisiklet kullanılıyor.

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.