Münbiç'i temizliyoruz! F-35'ler alınacak

Münbiç'i temizliyoruz! F-35'ler alınacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Münbiç'teki PKK/YPG konusuna açıklık getirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Haber’de gündeme ilişkin değerlendirmeler yaptı. Çavuşoğlu, ABD ile olan ilişkilerine dair “Münbiç (Menbiç) yol haritasını başarılı bir şekilde uygulamaya devam edersek iki ülke arasındaki güveni tesis ederiz ama esas FETÖ konusunda adımlar atılırsa o zaman ilişkilerimiz hak ettiği noktaya daha hızlı bir şekilde gelir” ifadelerini kullandı.

 

PKK VE YPG TEMİZLENECEK
Münbiç'teki operasyonların yol haritasının amacına değinen Bakan, PKK ve YPG'yi bölgeden temizlemek istediklerini belirterek,“ABD ile yaptığımız bu anlaşmanın amacı Münbiç’ten ve daha sonra diğer bölgelerden PKK’nın ve YPG’nin temizlenmesidir, silahlarının da ellerinden alınmasıdır. Hiçbir aksaklık yok. Çekilecek, başka çaresi yok. Bu yol haritasının amacı bu olduğuna göre; biz de bunu göreceğiz” ifadelerini kullandı. Menbiç’in içine gireceklerinin altını çizen Dışişleri Bakanı, “İçeride olmadan çıktığından nasıl emin olacaksın. PKK-YPG’den sonra boşluk oluşacak. Bu boşluğu geçici olarak Türk ve Amerikan askeri dolduracak. Güvenlik tedbirlerini alacak. Münbiç’in içinde her yerde olacağız” konuya açıklık getirdi.


''BAHANELERE GEREK YOK''
Türkiye'nin ABD'den F-35 uçakları alımıyla ilgili konuya değinen Çavuşoğlu,olayın seyrini izlediğini belirtti. İçerisinde Türkiye'nin de bulunduğu bir anlaşma yapıldığına vurgu yapan Dışişleri Bakanı, uçakların üretiminin ardından hemen teslim edileceğinin haberini verdi. Türkiye'nin Rusya'dan S-400 almasını da masaya yatıran Çavuşoğlu, bahsi geçen savunma sistemlerinin müttefikleri düşman olarak tanımasının mümkün olmayacağını ve Türkiye'nin bu konuda oldukça duyarlı olduğunu dile getirdi. Çavuşoğlu, Yunanistan hükümetinin de  S-300 sahibi olduğuna dikkat çekerek bahanelere gerek olmadığının altını çizdi.

 

Siyasetcafe.com 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.