NATO,Soros,HDP,Kavuncular ve İYİ Parti

NATO,Soros,HDP,Kavuncular ve İYİ Parti

İYİ Parti istifalar ile çalkalanıyor. Geçen hafta istifa eden Antalya Milletvekili Tuba Vural Çokal’ın zehir zemberek açıklamalarından sonra, bugün de Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, Soros’tan HDP ittifakına kadar ifşalarda bulunarak istifa etti.

Kuruluş aşamasında “Bunlar FETÖ talimatıyla MHP’yi ele geçirmeye çalışıyor” diye günlerce, aylarca yapılan uyarılar dikkate alınmadan İYİ Parti’ye koşanlar şimdi tek tek istifa ediyor.

MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin açıkça uyarısı, Akşener’in FETÖ talimatı ile MHP’yi ele geçirmek istediği yönündeydi.

Ülkücülere bir umut gibi sunulan İYİ Parti’nin geldiği nokta Bahçeli’yi haklı çıkardı.

Parti daha kurulmadan tüzüğü ortaya çıkınca gerçek niyet de belli oldu.

İlk defa siyasetcafe tarafından kamuoyu ile paylaşılan İYİ Parti tüzüğündeki NATO hayranlığı ve PKK söylemi “eşit yurttaşlık” ifadeleri büyük tepki almıştı.

Daha sonra İYİ Parti yöneticileri, alelacele tüzüğü revize ederek 'Eşit Yurttaşlık' cümlesini tüzükten çıkardılar. NATO ile ilgili olarak da tüzükte geçen cümlelerin, NATO’ya veya FETÖ’ye bağlılık olmayacağını ileri sürerek, NATO savunuculuğuna devam ettiler.

Seçimlerde HDP (PKK) ile yapılan ittifak ve İmamoğlu’nun desteklenmesi, seçimlerin sonunda çözülmeler getirdi ve istifalar yaşandı.

İYİ Parti’nin kurucular kurulunda yer alan bazı isimlerin ve danışmanlık görevi yürütenlerin FETÖ, Soros bağlantıları partide hep huzursuzluk yarattı.

 

NATO'NUN GENÇLİK KONSEYİ BAŞKANI

 

Akşener’in metin yazarı ve İYİ Parti GİK üyesi ve aynı zamanda NATO’nun gençlik konseyi başkanlığını yapan Bahadırhan Dinçaslan’ın NOTO ve FETÖ ile ilgili yazıları ve İYİ Parti İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu tarafından sert bir şekilde eleştirilmişti.

 

iyi-parti-tesev-soros-kavgasi-min.JPG

 

SAOROS BAĞLANTISI

MHP’den ihraç edildikten sonra İYİ Parti’ye geçen Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, İYİ Parti’nin Soros ilişkisini ifşa ederek istifa etti. Ok,

Atatürk’ümüzün Milliyetçilik anlayışı ile kurulmuş ve bu doğrultuda siyaset yapması arzu edilmiştir. Ancak bu iddiamız çok kısa bir zamanda yerle bir olmuş ve hayallerimiz yıkılmıştır. Şöyle ki sözde sivil toplum örgütü adındaki, emperyalist Soros Vakıfları'nda görev yapanlar, başkanlık divanında en hassas görevlere getirilmişlerdir. dedi

 

AKŞENER BİLİYOR

Akşener’in bu durumu bildiği halde Soros’çuların partide olmasında sakınca görmediğini ifade eden Ok,

“Daha da kötüsü Genel Başkan bu durumu bilmesine rağmen bu Soros’çuların partinin en hassas birimlerinde görevlendirilmesinde bir sakınca görmemiştir."

Cümleleri ile İYİ Parti Soros ilişkisini deşifre ediyor.

 

HDP(PKK) İTTİFAKI

İsmail Ok, İmamoğlu’nun HDP’li belediyeleri ve Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmesi, Demirtaş’ın tiyatro meselesini de eleştirerek;

Sayın İmamoğlu seçimden hemen sonra sanki yapacak hiçbir işi kalmamış gibi hemen HDP’li belediyeleri ve yine ilk yurt dışı gezisinde de PKK’lı Ahmet Kaya’nın mezarını ziyaret etmiştir. Dahası, başkan eşleri ve ihanet sürecinin akil adamlarından Kadir İnanır ile birlikte PKK sevicisi Demirtaş’ın yazdığı kitaptan sergilenen tiyatroyu seyretmeye gitmişlerdir. Bütün bunlar artık ortağımız CHP’nin HDP ile adı konulmamış bir ortaklık yaptığının meydana dökülmesidir.

Partimiz Yönetiminin milletvekilleri ile yaptığı ilk toplantıda bu durumdan rahatsız olduğumu ve bunun tarafımdan kabul edilemeyeceğini ifade ettikten sonra “Parti Yönetimin görüşünü sordum.” En yetkili ağızdan verilen cevapla aynen devam edileceğini anlaşılmış oldu.

 

KAVUNCULAR

 

CIA’nın en önemli adamlarından Ruzi Nazar’ın yetiştirmesi olan Enver Altaylı’nın tutuklanmasının ardından siyasi olarak ilk hamle Meral Akşener’den gelmişti.

Altaylı’nın yeğeni ve Türk Ocakları’nın önemli isimlerinden eski BBP Milletvekili Orhan Kavuncu’nun oğlu olan Buğra Kavuncu önce İYİ Parti GİK’e alındı sonrasında da Genel Bakan Yardımcısı yapıldı.

Satuk Buğra Kavuncu adı Panama belgelerinde Türkiye’nin gizli zenginleri arasında geçiyordu.

Kavuncu ailesi MHP’den Büyük Birlik Partisi’ne ve İYİ Parti’ye kadar Türk Milliyetçiliği üzerinde etkinliği olan tüm yapıların çok yakından tanıdığı bir aile. Türkiye’deki radikal İslamcılığın ve Hizbullah’ın oluşumundaki kilit isimlerden birisinin de Burhan Kavuncu olduğu ifade ediliyor.

Kavuncu daha sonra İstanbul İl Başkanı oldu.

 

KİRLİ İLİŞKİLER AĞI

İki ay önce ortaya çıkan Enver Altaylı iddianamesindeki kirli ilişkilerin altından yine Kavuncular çıktı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun babası eski BBP Milletvekili Orhan Kavuncu, FETÖ yöneticisi olmak ve casusluk suçlamasıyla hakkında dava açılan Eski MİT mensubu Enver Altaylı'ya para akıtmış.

İddianameye giren mali analiz raporunda, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yakınlığıyla bilinen Buğra Kavuncu’nun babası eski BBP Milletvekili Orhan Kavuncu’nun, Altaylı’nın her işini yapan ve en yakınındaki isimlerden biri olan Nizamettin Afşar’a ‘Enver Abiye Destek’ açıklamalı çok sayıda para transferi yaptığı tespit edildi.

 

 

kavuncular-001.JPG

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.