NATO'dan Rusya'ya 60 Gün Uyarısı!

NATO'dan Rusya'ya 60 Gün Uyarısı!

NATO, Rusya’nın Avrupa’nın güvenliğine yönelik tehdit oluşturduğuna yönelik füzeler geliştirdiğini ifade etti. Açıklamanın ardından ABD’de Rusya’nın anlaşmaya dönmemesi üzerine yaptırım uygulayacağını açıkladı.

Brüksel’de gerçekleşen NATO Dışişleri Bakanları toplantısında, NATO Rusya'nun Nükleer füze anlaşması ihlali ile ilgili açıklamalarında şu ifadelere yer verildi: Rusya, Avrupa’nın güvenliğini teşkil eden füzeler geliştiriyor. Geliştirdiği füzeler ile Orta Menzilli Nükleer Kuvvetler Anlaşması’nı ihlal eden Rusya ile Nato 1987 yılında  resmi kapsamda Nükleer silahların kontrolünün anlaşması için imza atmıştı ve Rusya şu anda bu anlaşmayı ihlal ediyor.

‘Rusya’nın 60 günü var’

NATO’nun açıklamalarının ardından ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’da bir açıklama yaptı. Pompeo burada yaptığı açıklamada, Avrupa’yı doğrudan hedef alan Rusya için şunları söyledi: "Rusya füzeler ile ilgili hile yapıyor ve 1987’de imzalanan anlaşmalara uymuyor. Eğer Rusya verilen 60 günlük sürede anlaşma maddelerine dönmez ise ABD INF anlaşmasındaki tüm yükümlülüklerini askıya alacak. Rusya’nın 60 günü var."

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.