NATO'dan Rusya'ya flaş tepki

NATO'dan Rusya'ya flaş tepki

Rus savaş uçaklarının Türk hava sahasını ihlal etmesinin ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, konu ile ilgili bir açıklama yaptı ve Rusya'ya flaş tepki gösterdi. İşte haberin ayrıntıları;

NATO, Rus uçaklarının Türk hava sahasını birçok kez işgal etmesinin ardından açıklama yaptı ve Rusya’nın bu davranışını kınadı.

Bu tür davranışların ne kadar tehlikeli olduğunu önceki vakaların gösterdiğine dikkat çeken Stoltenberg, "Rusya'yı sorumlu davranmaya ve NATO hava sahasına tam saygı göstermeye davet ediyorum. Rusya, benzer ihlallerin tekrarlanmasını sağlamak için gereken tüm önlemleri almalı." ifadelerini kullandı.

Ankara ile Moskova arasında doğrudan irtibatı da memnuniyetle karşıladığını belirten genel sekreter, taraflara sükunet ve gerginliği düşürmeleri çağrısında bulundu.

Stoltenberg, "NATO, Türkiye ile dayanışma içinde ve müttefikimiz Türkiye'nin toprakbütünlüğünü desteklemektedir." dedi. Jens Stoltenberg, müttefiklerin geçtiğimiz ay havasavunma yeteneğini güçlendirmek amacıyla Türkiye'ye AWACS erken uyarı uçaklarının gönderilmesine karar verdiğini hatırlattı ve bu kararın dünkü olaydan önce alınmış olduğunu sözlerine ekledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.