Neoliberalizme isyan büyüyor: DÜNYA KAYNIYOR

Neoliberalizme isyan büyüyor: DÜNYA KAYNIYOR

Dünyanın farklı bölgelerinde yaşayan birçok ülke vatandaşı neoliberal ekonomi politikalarına karşı ayaklanıyor. Güney Kore’nin ardından Mısır ve Şili’de büyük vergi zamlarına tepki çığ gibi büyüyor. Bugün de aynı dalga Azerbaycan'a sıçradı.

Güney Kore’nin ardından Lübnan ve Şili’de büyük vergi zamlarına ve neoliberal ekonomi politikalarına karşı çatışmalar yaşanıyor. Bugün bu ülkelere Azerbaycan da eklendi.

Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta, düzenlenen gösterilere eylemciler yüksek vergi oranlarını, hükümetin ekonomik politikalarını ve iletişim araçlarına getirilen yeni vergileri protesto etti. Vergileri reddettiklerine ilişkin sloganlar atan eylemciler, hükümetin istifasını istedi. 17 Ekim'de başlayan protesto gösterilerinde toplamda 2 kişi hayatını kaybetti.

 

DÜNYA AYAKLANIYOR

Metro ücretine yapılan zam protestoları nedeniyle Şili'de, demokrasinin yeniden tesis edildiği 1990'dan bu yana en zor dönemlerden biri yaşanıyor.

Şili basınında çıkan habere göre, Perşembe günü, güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışmalara dönüşen zam karşıtı gösterilerin şiddetlenmesi nedeniyle Santiago'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Valparaiso ve Concepcion şehirleri de acil durum ilan eden şehirlere eklendi.

 

BUGÜN DE AZERBAYCAN KARIŞTI

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de düzenlenen hükümet karşıtı eylemlerde aralarında ana muhalefet partisi lideri Ali Kerimli'nin de bulunduğu onlarca kişi gözaltına alındı. Kerimli akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Düşük maaşları ve yolsuzluğu protesto eden göstericiler hükümete istifa çağrısında bulundu. Bakü polisi ise eylemcilere sert müdahalede bulundu.

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.