Nestle pizzalarında bakteri keşfedildi! İki kişi hayatını kaybetti

Nestle pizzalarında bakteri keşfedildi! İki kişi hayatını kaybetti

Gıda markası Nestle’nin Buioni pizzalarında ‘koli basili’ bakterisi tespit edildi. Bakteriden dolayı iki kişi hayatını kaybetti.

Geçen günlerde çikolata markasında salmonella bakterisinin ardından bu kez de paketlenmiş pizza da bakteri keşfedildi. Pizzalardan yiyen iki kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. 

Olaydan sonra Fransa’da fabrikası bulunan Buitoni şirketinde arama yapıldığı ifade edildi.

Yabancı basında çıkan haberlere göre, 22 Mart'ta Paris Kamu Savcılığınca "adam öldürme", "aldatma" ve "başkalarının hayatını tehlikeye atma" suçlamalarıyla soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında Caudry şehrindeki Buitoni fabrikasında ve Issy-les-Moulineaux şehrindeki Nestle'nin genel merkezinde arama yapıldığı bildirildi.

 

75 kişide tespit edildi


Nestle şirketine ait Buitoni marka Fraich'Up donmuş pizzalarda 18 Mart'ta ‘koli basili’ bakterisi tespit edildiği için pizzaların toplanması istenmişti. Fakat pizzaları tüketen 75 kişiye çoktan bakteri bulaştığı aktarıldı.

 

Koli basili bakterisi nedir?

 

Genel olarak, E. coli kısaltması ile ya da koli basili olarak bilinen Escherichia coli, memeli hayvanların kalın bağırsağında yaşayan bakteri türlerinden biridir. Normalde bağırsakta yaşadığı için, E. coli 'nin çevresel sularda varlığı dışkı kirlenmesinin bir belirtisidir.


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.