Netanyahu’ya darbe planı

Netanyahu’ya darbe planı

3 yolsuzluk dosyası sebebiyle hakkında dava açılan Netanyahu’nun ilk duruşması 17 Mart’ta görülecek.

İsrail’de Mavi-Beyaz İttifakı, seçimleri önde götürmesine rağmen hakkında açılmış dava bulunan Binyamin Netanyahu’yu başbakanlıktan edecek bir yasa tasarısı hazırlıyor. İsrail basınına göre, İsrail eski Genelkurmay Başkanı Benny Gantz’ın liderliğindeki Mavi-Beyaz, “hakkında dava açılmış başbakanın görevini bırakmasını zorunlu kılacak” bir tasarıyı meclise götürmeyi düşünüyor.  Söz konusu yasa tasarısının mecliste kabul edilmesi halinde yolsuzluk dosyaları nedeniyle hakkında dava açılan Netanyahu, başbakanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalacak.

 

neten.jpg

 

Muhalefetten Meretz Partisi lideri Nitzan Horowitz, yasa tasarısına destek vereceklerini söyledi. Seçimlerde 15 vekille 3. parti olan Filistinlilerin de belli şartlarla yasaya destek verebilecekleri ifade edildi.

KİLİT ROL LİBERMAN'IN
2 Mart’ta yapılan seçimde oyların yüzde 99’u sayılırken, Netanyahu’nun partisi 36 milletvekili çıkardı. Mavi-Beyaz İttifakı ise 33 milletvekiliyle ikinci oldu. Sağ blok 58 milletvekili çıkarırken, Netanyahu karşıtı partiler ise 55 milletvekilinde kaldı. Eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın partisi, 7 milletvekiliyle koalisyon görüşmelerinde kilit role sahip oldu. Liberman Netanyahu’yu başbakan da yapabilir, siyasi yasaklı da edebilir.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.