New York Times, İsrail'i aklamak için 3 kez manşet değiştirdi

New York Times, İsrail'i aklamak için 3 kez manşet değiştirdi

İsrail'in bomba yağdırdığı Gazze'deki hastanede en az 500 kişi hayatını kaybederken, katliamı gizlemek isteyen ABD'li gazete New York Times'ın skandal hareketi dikkatlerden kaçmadı.

Hamas'ın 7 Ekim sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonuna karşılık vererek Gazze'ye 12 gündür bomba yağdıran İsrail, dün gece bölgedeki bir hastaneyi hedef aldı. Korkunç saldırıda en az 500 kişi hayatını kaybederken, İsrail katliamını aklamaya çalışan ABD'li gazetelerin çabası büyük tepki çekti.

 

NEW YORK TIMES 3 KEZ MANŞET DEĞİŞTİRDİ


Haberler.com'dan Erdem Aksoy'un haberine göre; ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, aralarında onlarca çocuğun da bulunduğu yüzlerce kişinin ölümünün bir numaralı sorumlusu İsrail'i aklamak için 3 kez manşet değiştirdi.

 

İLK MANŞETTE "İSRAİL SALDIRISI" İFADESİNİ KULLANDILAR


Skandal girişim dikkatlerden kaçmazken, ilk manşetinde "İsrail saldırısı bir hastanede yüzlerce kişiyi öldürdü" ifadelerini kullanan gazete, ikinci manşetinde "Gazze'deki bir hastaneye saldırıda en az 500 ölü var" ifadesini, son manşetinde ise yine değişikliğe giderek "Gazze'de bir hastanedeki patlamada en az 500 ölü var" ifadesini kullandı.

 

Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.