New York Times'tan Taksim saldırısı için skandal başlık! 'Gerçek bir Türkiye düşmanlığı'

New York Times'tan Taksim saldırısı için skandal başlık! 'Gerçek bir Türkiye düşmanlığı'

İstiklal Caddesi'nde 6 kişinin yaşamını yitirdiği bombalı saldırı, dünya basınında da geniş yer tuttu. Ancak New York Times'ın olayı okuyucularına sunma şekli büyük tepki çekti.

İstanbul Taksim'de İstiklal Caddesi'nde patlama meydana geldi.

Patlamayla ilgili dünyadan çok sayıda taziye mesajı gelirken, ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times'ın patlamayı okuyucularına 'turizm' vurgusuyla servis etmesi tepki çekti.

 

'GERÇEK BİR TÜRKİYE DÜŞMANLIĞI'


Gazete Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

 

'Her yıl dünyanın dört bir yanından Türkiye'yi ziyaret eden on milyonlarca turistin çoğu, Pazar günkü bombalamanın gerçekleştiği bölgede vakit geçiriyor.'

 

sssssssssssss.jpg


Söz konusu paylaşıma tepki gösteren gazeteci Cüneyt Özdemir, 'Şöyle bir manşeti atabilmek için sadece gazetecilik yetmez gerçek bir Türkiye düşmanlığı gerekir… Bombalamalarda yapılmak istenen tam da bu… Türkiye'nin bu yıl tek iyi giden ekonomik 'şeyi' turizmdi. Hedef bunu tam da böyle vurmak!!!' dedi.

Özdemir 'Bu kasıtlı manşetlerini değiştirip, özür dileyene kadar 2016’dan bu yana olan üyeliğimi iptal ediyorum. Bundan sonra yayınlarımda NYT’a da herhangi bir referansta bulunmayacağım.' ifadelerini kullandı.

 

ssssssssssssssssssssssssssssss.jpg

 

Gazete ilerleyen saatlerde yaptığı yeni paylaşımda ise saldırıyla ilgili 'terör' detayına vurgu yaptı:

 

'Yetkililer, Pazar günü İstanbul’un merkezindeki hareketli bir yaya caddesinde en az altı kişinin ölümüne neden olan bombalı saldırının bir terör saldırısı olabileceğini söyledi. Beş yıldan fazla bir süre içinde Türkiye'de en kanlı saldırı oldu.'

 

iki-005.jpg


'ÖZÜR DİLEMELİLER'

 

Özdemir yeni paylaşımında 'Bakın bir terör saldırısı ile ilgili manşet işte böyle atılır!!! Ne turizmi, ne koronavirüsünden bahsediyordunuz! Uyarılarımızdan sonra düzelttiler ama yetmez özür de dilemeliler….' dedi.

 


Siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum