Nihat Özdemir'den flaş yabancı sayısı açıklaması!

Nihat Özdemir'den flaş yabancı sayısı açıklaması!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) davetlisi olarak İzmir'de konuştu. Özdemir, burada yaptığı konuşmada  yabancı futbolcu sayısını düşürmeyi planladıklarını açıkladı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Nihat Özdemir, İzmir Ticaret Odası'nın (İZTO) davetlisi olarak İzmir'e geldi. Özdemir, İZTO'nun ekim ayı olağan meclis toplantısına katıldı. Toplantıda meclis üyelerinin yanı sıra İzmir'deki profesyonel futbol kulüplerinin başkanları da yer aldı.

Başkan Özdemir, burada yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda bulundu. Türk futbolunda yabancı sayını düşürmeyi planladıklarını söyleyen Özdemir, “Ama bunu bir günde değil, belli program içinde yapacağız” ifadelerini kullandı.

Kulüplerin borçlarının yapılandırılması konusunu da değerlendiren TFF Başkanı Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:  “Süper Lig'deki 18 kulüpten 8'inin borçlarını yapılandırmaya ihtiyacı vardı. 5'i yaptı yollarına devam ediyor, kaldı 3 kulübümüz, şu an görüşmeleri devam ediyor. En kısa zamanda bunların yapılandırılmasını bekliyoruz. Plan program dahilinde yabancı sayısını düşürmeyi planlıyoruz. Ama bunu bir günde değil, belli program içinde yapacağız. Bunu Kulüpler Birliği ile beraber yürütmeyi düşünüyoruz. Yayıncı kuruluş önceki rakamı ödemeyeceğini beyan etti. Pazarlıklar sonucu önce 450 milyon dolara düşürmüştük. Bu sene 412 milyon dolara düşürdük. Çünkü futbol markamızın değerini bir türlü artıramıyoruz. Artırırsak yayın gelirimiz 750 milyon dolara çıkabilir.”

 

Siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.