'Nijerya'da darbe' iddiası!

'Nijerya'da darbe' iddiası!

Nijerya'da başlayan eylemler nedeniyle devam eden gösterilerde göstericilere polis tarafından ateş açıldı.

Nijerya'da polis bünyesindeki Sars biriminin hukuksuz tutuklama, saldırı ve ateş açma gibi eylemleri nedeniyle 7 Ekim’den beri devam eden gösterilerde ülkenin en büyük kenti Lagos'ta göstericilere ateş açıldı.

Uluslararası Af Örgütü de (Amnesty International) göstericilere ateş açıldığını ve ölümleri teyit eden kanıtlara ulaştıklarını belirtti. 

 

ORDU İDDİALARI YALANLADI 

 

Nijerya Ordu sözcülerinden Musa Sagir, gazetecilere yaptığı açıklamada, sokağa inen askerlerin bu hafta başlatılan operasyonun bir parçası olduğunu belirtti. Sagir, askerlerin SARS karşıtı protestocuları hedef almayacağını ifade etti. Nijerya ordusu ise resmi Twitter hesabından askerlerin ateş açtığına dair haberlerin görsellerini "yalan haber" ifadesiyle paylaştı. 

 

'ASKERLER CESETLERİ TOPLADI'

 

Bir görgü tanığının anlattığına göre "Tam olarak 18.45'te askerler geldi ve bize, barışçıl göstericilere ateş etmeye başladı. Doğrudan bize doğru geliyorlardı. Büyük bir kaos vardı. Yanımdaki biri vuruldu ve o an orada öldü. Büyük bir kargaşa vardı, bize durmadan ateş ettiler. Yaklaşık 1-1,5 saat sürdü. Sonunda askerler gelip cesetleri topladı".

 

DEĞİŞİM İSTİYORLAR 

 

Protestolar sonucunda Nijerya Devlet Başkanı Muhammadu Buhari, 11 Ekim'de Sars birimini kapattı. Ancak göstericiler güvenlik güçlerinde başka değişiklikler ve ülke yönetiminde reformlar yapılması talebiyle sokakları terk etmedi. 

 

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN!

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.