Nurgül Yeşilçay: “Üzülmek yerine duygularımı aktarmak istedim”

Nurgül Yeşilçay: “Üzülmek yerine duygularımı aktarmak istedim”

Türkiye’nin en sevilen oyuncularından Nurgül Yeşilçay'ın son 4 yıldır yaptığı kadın temalı resim çalışmaları, 'Avrat Otu' adıyla sergilenmeye başladı. Yeşilçay'ın ilk kişisel sergisinin açılışına ünlü isimler de katıldı.

Nurgül Yeşilçay'ın kadın konulu ilk kişisel sergisi 'Avrat Otu', tarihi Anemas Zindanları'nda gerçekleştirilen özel bir davetle meraklılarına kapılarını açtı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Kültür AŞ’nin destekleriyle gerçekleştirilen serginin açılışına sanat, cemiyet ve iş dünyasından çok sayıda ünlü davetli katıldı.

 

Yeşilçay’ın son 4 yıldır yaptığı kadın temalı çalışmalarını bir araya getiren ve eserlerin satışından elde edilen gelirin Çaba Derneği’ne bağışlanacağı sergi, 5 Nisan tarihine kadar açık kalacak.

 

‘Avrat Otu’nun açılışına Ümit Boyner, Cem Boyner, Eda Kosif, Belçim Bilgin, Necati Kocabay, Arzum Onan, Yağmur Tanrısevsin, Azra Akın, Ezgi Asaroğlu ve Dilan Çiçek Deniz de katıldı.

 

Sanatçı kadın temalı resimlerini fikrinin oluşumunu “Bir kadının gözlerimizin içine baka baka ‘Ölmek İstemiyorum’ diye haykırdığını görünce sergiye karar verdim. Üzülmek yerine bir süredir kadın konusuyla ilgili duygularımı aktardığım resimlerimi herkesle paylaşmak istedim” sözleriyle ifade ediyor.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.