O şehirden herkes kaçmaya başladı

O şehirden herkes kaçmaya başladı

Milyonların yaşamak için can attığı şehirdeki son durum şaşkınlık yarattı.

Dünyada milyonlarca insanın hayalini süsleyen, gidenin tekrar tekrar bulunmak istediği bir şehir. Silikon Vadisi'ne ev sahipliği yapan bu görkemli şehir günden güne halkını kaybettiği açıklandı.

Hürriyet.com.tr'den Selim Öztürk'ün Redfin araştırmasını derlediği habere göre ABD'nin en çok kan kaybeden, daha doğru bir ifadeyle insan kaybeden şehri San Francisco oldu.

2017'nin son çeyreğini kapsayan araştırmaya göre 500 kişi arasında yapılan ankete katılanların yarısı şehri terk etmek istediğini belirtti. Peki neler oluyor bu koca şehirde? Herkesin yaşamaya can ettiği bu şehirden neden şehrin sakinleri kaçmaya çalışıyor?

Bu kaçışta en büyük sebep yıllardır büyüyen bir sorun haline gelen yükselen ev fiyatları... Artık fiyatlar öyle çığrından çıktı ki yıllarını bu şehirde geçirenler bile burnundan solur hale geldi.

San Francisco'nun görünen yüzü... Dışarıdan bakanlar için huzur ve rahatlığın şehri... Ama bir de madalyonun diğer yüzü var!

İşte görkemli şehrin pek görünmeyen yüzü...

Şehirde orta halli bir ev 1.5 milyon dolardan düşük bir fiyatla satılmıyor!

Oysa şehrin biraz arkasına gittiğimizde, örneğin Sacramento bölgesine bu fiyatın katbekat düşük seviyelerinde ev alınabiliyor, kiralar da hayli uygun.

Şehirde hemen her şey aşırı pahalı olduğundan yıllık geliri 300 bin doların altında olanların koca şehirde rahat bir nefes alması pek mümkün görünmüyor.

Bu görkemli şehirde bulunan evlerin sadece yüzde 12'si uygun fiyatlarla kiralanıyor veya satılıyor.

İlginçtir, Silikon Vadisi'nde yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre yılda 400 bin dolara kadar gelir elde edenler kendilerini orta sınıf olarak görüyor; çünkü bu gelirle ev almayı göze alamayacaklarını biliyorlar!

Hayatta kalabilmek için insanlar şehrin çok daha uzak noktalarında yaşamayı tercih ettiği, daha doğrusu buna zorunlu kaldıkları öğrenildi.


Siyasertcafe.com
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.