O ülkeden virüse karşı inanılmaz yöntem: Sınırı geçeni öldürüyorlar

O ülkeden virüse karşı inanılmaz yöntem: Sınırı geçeni öldürüyorlar

Tek koronavirüs vakasının olmadığı iddia edilen Kuzey Kore'de alınan önlemler dehşete düşürüyor. Kuzey Kore'nin sınırı ihlal edenleri vurduğu iddia edildi.

Aralık 2019’da Çin’de ortaya çıkan korona virüsü, şimdiye dek dünya genelinde 65 milyondan fazla insana bulaştı, 1.5 milyondan fazla kişinin de hayatını kaybetmesine yol açtı. Ancak dünya üzerinde bazı ülkeler var ki, şu ana kadar tek bir vaka bile resmi olarak kayıtlara geçmedi. Onlardan biri de salgının başladığı Çin’e komşu olan Kuzey Kore.

SINIRI GEÇEN BALIKÇI VURULDU

Devlet Başkanı Kim Jong-un’un corona aşısı olduğu iddia edilen ülkede üst düzey alarm seviyesinde önlemler alındığı öne sürülüyor. Öyle ki güvenlik güçleri bu önlemler kapsamında silahlara davranmakta tereddüt etmiyor. Eylül ayında Güney Kore’den Kuzey Kore’ye gitmeye çalışan balıkçılıktan sorumlu bir yetkili, sınırı geçtikten sonra dur ihtarına uymayınca vuruldu.

İsmi açıklanmayan adamın korona virüsü önlemleri kapsamında ateşe verildiği de iddia edildi. Olayın ortaya çıkması sonrası, Kuzey Koreli yetkililer, Güney Kore’ye bir özür mektubu yolladı. Kuzey Kore’nin corona önlemleri kapsamında sınırı geçeni vurduğunu gösteren son örnek 28 Kasım’da yaşandı.

Daily Mail’in haberine göre Çin sınırında kaçakçılık yapan bir adam, Kuzey Kore’ye girdiği noktada sınırdaki güvenlik güçleri tarafından vuruldu. 50’li yaşlarında olduğu belirtilen adamın corona virüsü önlemlerini ihlal ettiği ve risk oluşturduğu gerekçesiyle ateş açıldığı öğrenildi.

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.