Odesa karıştı: 42 ölü, 65 yaralı

Odesa karıştı: 42 ölü, 65 yaralı

Ukrayna'nın Odesa şehrinde, Rusya yanlıları ile ülkenin birliğini savunan gruplar arasında çıkan olaylarda 42 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı.

Şehirde gün içerisinde, Rusya yanlıları ile Ukrayna’nın birliğini savunan gruplar arasında çıkan olaylarda 4 kişi öldü. Ardından şehirde bulunan bir sendika binasında çıkan yangında ise 38 kişi hayatını kaybetti.


Alınan bilgilere göre, Ukrayna yanlılarının kovaladığı, Rusya yanlılarının da sığındıdığı binaya iki grubun girmesi sonucu yangın çıktı. Odesa Bölge Emniyeti’nden yapılan açıklamada, sendika binasından 30 kişinin dumandan zehirlenerek 8 kişinin ise binanın pencerelerinden atlayarak öldüğü açıklandı.

Odesa'nın Soborni meydanında toplanan Ukrayna birliği, Sağ Sektör, Özsavunma ve Çernomorets (Karadeniz) Futbol Kulübü taraftarları ile Rusya yanlısı Antimeydan eylemcileri arasından taşlı sopalı kavga yaşandı. Silahların da kullandığı olaylarda 4 kişi hayatını kaybetti yaralanan 15 kişi ise çeşitli hastanelere kaldırıldı. Sendika binasında çıkan yangında da 38 kişinin ölmesi ile şehirde toplam 42 kişi hayatını kaybetti, 65 kişi yaralandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.