‘Omar Ve Biz’ şimdi de Malatya’da

‘Omar Ve Biz’ şimdi de Malatya’da

Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yönetmen olarak imzalarının bulunduğu‘Omar ve Biz’ Türkiye’deki festival yolculuğuna 15- 19 Kasım tarihlerinde bu yıl dokuzuncu kez düzenlenecek Malatya Uluslararası Film Festivali’ne devam edecek.

Malatya’da "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda jüri önüne çıkacak olan Omar ve Biz, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde de en çok tartışılan filmlerden oldu. Film festival yolculuğuna Varşova Film Festivali'nde başlamış ve Türkiye’ye ödül ile dönmüştü.

 

Film; Türkiye-Yunanistan sınırında yaşayan emekli komutan İsmet (Cem Bender)’in komşusu Sabri (Menderes Samancılar)’nin hayatını kurtaran iki göçmeni evlerinde misafir etmeye başlaması ile istemediği iki yeni komşusuyla arasındaki derin çatışmalı hikâyeyi anlatıyor.

 

 

 

Filmin ana karakterleri Omar ve Mariye için Türkiye’nin yanı sıra Almanya ve Suriye’de de oyuncu seçmeleri yapıldı, Baş roller Taj Sher Yakub ve Hala Alsayasneh Türkiye’de geçici göçmen olarak yaşayan Suriye’li iki göçmen oyuncu tarafından canlandırılıyor.

 

Filmin çekim mekanı olarak Çanakkale, Behramkale, Sivrice, Balaban gibi kaçakların gerçek geçiş alanları kullanıldı.

 

Filmin açılış sahnesi Assos Antik kentinde ve Tarihi Tiyatroda özel izinle çekildi…

 

siyasetcafe.com

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.