Diyanet'ten düğün fotoğrafı fetvası: "Parklarda fotoğraf çektirmesi tesettüre uygun değilse, teşhirciliktir” 

Diyanet'ten düğün fotoğrafı fetvası: "Parklarda fotoğraf çektirmesi tesettüre uygun değilse, teşhirciliktir” 

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Burhan İşleyen, " Gelin ve damadın ağaç altında uzanıp, parklarda fotoğraf çektirmesi tesettüre uygun değilse, teşhirciliktir” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın Yardımcısı Burhan İşliyen, düğün fotoğrafı çektiren gelin ve damat ile ilgili yaptığı açıklamada “Gelin ve damadın ağaç altında uzanıp, parklarda fotoğraf çektirmesi tesettüre uygun değilse, teşhirciliktir” dedi.

Burhan İşliyen, kişisel sosyal medya hesabı twitter'den bir video paylaştı: Evlilik öncesi çekilen düğün fotoğraflarını eleştiren İşleyen şunları söyledi:  "Parklarda, bahçelerde elinde fotoğraf makinesi olan bir kişi, gelinlik giymiş bir hanım kız, yanında damat. Ağacın altında uzanıp resim çektiriyor. Gencecik kızımızı, hele bir de tesettüre uygun değilse, teşhir etmek. Bu eziyetin sebebi nedir Allah aşkına? Nereden çıktı bu adet. Niye birbirimize eziyet ediyoruz ki?” 

İşliyen, konuşmasının devamında fotoğraflara eşlik eden aileleri de eleştirerek şunları da söyledi:

"Bazen sosyal medyada biri paylaşıyor: ‘Kızımın mutlu gününe birlikte katıldık' falan, bakıyorsun; çocuğu Allah'ın emrettiği tesettürden uzak. Hem o günahı işlemiş; hem de bunu teşhir etmek, yaymak suretiyle şahitlerini çoğaltıyor, günahına şahitlik edenleri çoğaltıyor. Başka bir günaha aracılık ediyor. Bu nasıl bir hal, bu nasıl bir anlayış. Bütün işlerimizin ölçülere uygun olmak zorunluluğu olduğu gibi düğünlerimizin düğün hazırlıklarımızın, törenlerimizin de dini ölçülere imanımızın bizden beklediği ölçülere uygun olması gerekir.”

 

 

 

 

siyasetcafe.com

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.