Osmaniye’den Avrupa’ya 300 Tonluk Dev Balık İhracatı

Osmaniye’den Avrupa’ya 300 Tonluk Dev Balık İhracatı

Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde yıllık 300 ton avcılığı yapılan Gümüş Balığı, Avrupa ülkerine balık cipsi üretilmesi için gönderiliyor.

Her yıl Arslantaş Baraj Gölü’nde Kadirli İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün kontrolü ve denetimi altında sazan, kefal ve levrek avcılığı yapılıyor. İlçe’nin denize kıyısı olmamasına rağmen Arslanbaş Baraj’ında yılın her anında avcılığı yapılan 300 ton Gümüş Balığı Avrupa’ya ihraç ediliyor. İhraç edilen balıklar Avrupa’da balık cipsi olarak tüketiliyor. Balıklarının cips olarak tüketilmesinin sebebi olarak da, Gümüş Balıkları’nın istilacı tür olması ve diğer türlerin larvalarını yemesi olarak gösteriliyor.

Konuyla ilgili olarak İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nde Ziraat Mühendisi Abdurrahman Türkmen Kadirli’de avcılığı yapılan Gümüş Balıklarının ilçe için önemli bir gelir kaynağı olduğuna vurgu yaparak "Burada tutulan gümüş balığı Yunanistan başta olmak üzere İtalya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor" dedi. Balıkların ihracının Hatay üzerinden kamyonlarla yapıldığını söyleyen Türkmen, "Burada tutulan gümüş balığı Yunanistan başta olmak üzere İtalya, Fransa, İngiltere gibi Avrupa ülkelerine ihraç ediliyor." diye sözlerine ekledi. Göldeki balıkçılardan Celalettin Ünlü ise yakadıkları Gümüş Balıkların çok lezzetli olduğunu konuşmalarına ekledi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.