ÖSO, CIA'dan ne istedi?

ÖSO, CIA'dan ne istedi?

Özgür Suriye Ordusu'nun, (ÖSO) ABD'den askıya alınan, CIA'nin "ılımlı muhalefet"e yönelik askeri yardım programının yeniden canlandırılmasını istediği bildirildi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Suriye'nin kuzeydoğusunda unsurlarının yarısını YPG'nin oluşturacağı 30 bin kişilik bir sınır güvenliği ordusunu kuracağı açıklamasına tepkiler sürerken Özgür Suriye Ordusu'nun, (ÖSO) ABD'den askıya alınan, CIA'nin "ılımlı muhalefet"e yönelik askeri yardım programının yeniden canlandırılmasını istediği ifade edildi.

Sputnik İngilizce'ye göre, Özgür Suriye Ordusu üyelerinin, ABD'den 2013 yılında başlayan ancak daha sonra askıya alınan CIA'nin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ı devirmeyi hedefleyen "ılımlı" isyancı gruplara yönelik askeri yardım programını yeniden canlandırmasını talep ettiği belirtiliyor.

Bu çerçevede açıklamalarına yer verilen, ÖSO'un üst düzeyi yetkililerinden Mustafa Secari, Washington'u ziyaret eden örgütün bir heyetinin görüştüğü ABD'li yetkililere, Başkan Donald Trump'ın CIA programına son vermesinin olumsuz etkilerini anlattıklarını söyledi.

-SECARİ: YARDIMIN YENİDEN BAŞLANMASINI İSTEDİK-

Secari, "Yardımın yeniden başlanmasını istedik ve ılımlı ÖSO güçlerinin desteksiz bırakılmasının yarattığı tehlikeleri izah ettik" derken, bu tür önlemlerin Trump'ın "İran'ın bölgedeki hakimiyetine karşı çıkma niyetinin gerçeklemesi için gerektiğini" belirtti.

Sputnik İngilizce haberinde, "CIA, Suriye'nin kuzeyinde desteklediği isyancı grubunun Mart 2016 tarihinde Pentagon destekli Kürtlerin ağırlığındaki Suriye Demokratik Güçlerince saldırılmasından sonra topa tutuldu" dedi.

Bunun ardından da 2015 yılının başlarında, "ılımlı isyancılara sağlanan silahların önemli bir bölümünün uluslararası toplum tarafında terör örgütleri olarak kabul edilen El Nusra ve DAEŞ'in eline geçtiğinin kabul edildiğine" dikkat çekildi.

siyasetcafe.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.