Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın kızı Gülnara cezaevine girdi

Özbekistan Cumhurbaşkanı’nın kızı Gülnara cezaevine girdi

Özbekistan'ın eski Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un büyük kızı Gülnara Kerimova, daha önce mahkum edildiği ev hapsi şartlarını ihlal etmesi nedeniyle cezaevine gönderildi.

Özbekistan Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Özbekistan'ın ilk Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Kerimova'nın, daha önce mahkum edildiği ev hapsi şartlarını ihlal etmesi nedeniyle cezasının kalanını cezaevinde geçireceği bildirildi.

Açıklamada, 2017'de mahkeme tarafından aralarında yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcılık, ticaret ve gümrük kurallarını ihlal etme ve diğer suçlamalardan 10 yıl hapse mahkum edilen Gülnara Kerimova'nın, haksız elde ettiği gelirleri ve devlete verdiği maddi zararı geri ödemeyi kabul etmesiyle Temmuz 2018'de ceza süresinin 5 yıla indirilmesiyle cep telefonu ve internet kullanma yasağını da içeren ev hapsi cezası verildiği hatırlatıldı.

Açıklamaya, Kerimova'nın ev hapsindeyken, bulunduğu evi izinsiz terk ettiği, sürekli cep telefonu ve internet kullandığı, yol açtığı maddi zararın ödenmesine engel olduğu da eklendi.

SİYASETCAFE.COM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.